IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Now скоро ще показва информация за всички приложения

Google обяви, че ще използва приложно-програмен интерфейс

16:49 | 16.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google обяви, че ще пусне отворен приложно-програмен интерфейс (Application Programming Interface - API) за интелигентния персонален асистент Google Now, който ще позволи до потребителя да стига информация от всички приложения през услугата.

Отвореният API ще бъде голяма стъпка в текущата пилотна програма, която работи с 40 услуги на трети страни. Все още не е ясна точната дата, в която ще бъде стартирана обаче, пише NDTV.

Проектът е в процес на разработка, разкри директорът по продуктовия мениджмънт на Google Now Апарна Ченапрагада по време на една от сесиите на конференцията SXSW.

По думите ѝ щом API бъде пуснат за Google Now той ще започне да показва данни и от приложенията на конкурентите. Като цяло показваните резултати ще са базирани на начина, по който потребителите използват приложения като цяло. Така например ако един човек е по-активен във Facebook, отколкото в Twitter, Google Now ще му показва Facebook, а не Twitter.

Фирмата е анкетирала хиляди потребители, за да определи какви са тенденциите и моделите на потребление, за да установи кои данни да се показват в Google Now от едно приложение при определена ситуация.

Директорът на услугата допълва, че личното преживяване на потребителите на членовете на екипа е помогнало за разбирането на това от каква информация се нуждаят потребителите в дадени случаи.

Ченапрагада твърди още, че Google Now ще може да изпраща уведомления, които са насочени директно към потребителя и се основават на специфичните му желания, като например колко време преди полета си трябва да бъде на летището.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още