IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ъпгрейд от Windows XP до Windows 10 може да струва 40 долара?

В Украйна, Русия и страните от ОНД Microsoft ще се стреми към гъвкава ценова политика, смята руски блогър

10:47 | 20.05.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Microsoft възлага големи надежди на&nbsp;Windows 10. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Microsoft възлага големи надежди на Windows 10. Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Microsoft може да продава своята нова операционна система Windows 10 за 40 долара на потребители, които искат да сменят Windows XP с излизащата през лятото система. Това твърди руският технологичен блогър Wzor, който обикновено е добре информиран за предстоящите планове на базирания във Вашингтон концерн и за превю версиите на Windows 10. 

Според него цената е за чист лиценз без физическа медия и без лепенка за лиценз и очевидно важи само за ъпгрейд от Windows XP Home към Windows 10 Home. Освен това Wzor предполага, че поне в Украйна, Русия и страните от ОНД Microsoft ще се стреми към гъвкава ценова политика. Дали това означава, че Microsoft ще предостави на потребители на Windows Vista друга цена за Windows 10, или ще им предостави за 40 долара неограничен достъп, засега не е ясно.

До този момент Microsoft не е давал информация за цените на Windows 10. В блога на австралийския му партньор Partner Network обаче се появи съобщение, че пълните версии на Windows 10 Home, Windows 10 Mobile и Windows 10 Pro за първи път в корпоративната история ще бъдат предоставени като безплатен ъпдейт, и то само в първата година след старта на Windows 10 и само на потребители на Windows 7, Windows 8.1 и Windows Phone 8.1. 

През март пък стана ясно, че Microsoft прави сериозна стъпка на китайския пазар, известен със засиленото пиратството, предлагайки безплатно обновяване до Windows 10 на всички потребители на Windows, независимо дали те използват оригинални копия на софтуера. 

"Ние обновяваме всички персонални компютри с Windows 10, независимо дали са легални или не“, коментира той в интервю по телефона, дадено за Ройтерс. По думите му планът е да се „включат отново“ стотиците милиони потребители в Китай.

Майерсън твърди, че Windows 10 ще бъде пуснат по целия свят през това лято. Това е първият път, в който Microsoft слага официален срок за пускането на свой продукт, макар че продуктът се очакваше да бъде пуснат чак през есента.

През януари Microsoft заяви, че ще предложи безплатни обновления до Windows 10 на потребителите на Windows 7.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Ти си ясен.Има над 100 милиона стари но легализирани и все още действащи устройства с WinXP, собствениците на които отказват да закупят нов Win и обмислят преминаване към друга OS. За тях е необходима много изгодна оферта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
vankata89
преди 8 години
Aко ми се наложи да го ползвам си го изтегля безплатно от торентите :D. За *** да давам на M$ пари?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още