IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доктор Петър Кормушев влиза в журито на Hack Tech Challenge 2016

Той е преподавател в Imperial College в Лондон по по предметите Robotics, Computing, AI, Electronics

13:42 | 10.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Hack Tech Challenge</em></p>

Снимка: Hack Tech Challenge

От февруари към екипа на оценяващите проектите в първия виртуален национален хакатон за .NET програмисти Hack Tech Challenge 2016 се присъединява и аоктор Петър Кормушев, носител на награда „Джон Атанасов“ за 2013 г., получена за изключителните му научни постижения в различни области на биоинформатиката, семантичния уеб, изкуствения интелект и роботиката. 

Доктор Петър Кормушев e преподавател в Imperial College, Лондон, по предметите Robotics, Computing, AI, Electronics. Възпитаник е на Факултета по математика и информатика на Софийски  университет „Св. Климент Охридски“, където завършва магистратура по изкуствен интелект, био- и медицинска информатика. През 2009 г. защитава докторска степен по изкуствен интелект в Токийския институт по технологии под ръководството на проф. Каору Хирота.

Научната му дейност е посветена на методи за ускоряване на процеса на подсилващо самообучение и тяхното приложение върху съвременни хуманоидни роботи като COMAN, iCub, както и манипулаторите Barrett WAM, японският робот Fujitsu HOAP-2 и др.

Освен научната му дейност притежава повече от седем години опит в софтуерни компании.

През 2008 г. е поканен от Google, Япония да се включи като софтуерен инженер в екипа за подобряване работата на търсещата машина. Създава прототип на нова система за категоризиране  на потребителските заявки на име Google Genus, която използва алгоритми за машинно самообучение.

Досега темата за електронното образование привлича най-силно интереса на записалите се участници в Hack Tech Challenge 2016. От началото на състезанието, обявено на 1 февруари 2016 г.,  има регистрирани над 10 екипа в онлайн платформата hacktech.kontrax.bg, срокът за включване на нови желаещи .NET програмисти от цялата страна е до 29 февруари 2016 г.

Hack Tech Challenge 2016 се организира от „Контракс“ АД. Събитието се провежда за първа година, но идеята е да се наложи като инициатива и сцена за изява на нови и бъдещи таланти и иноватори сред подрастващото и младо поколение, които да бъдат мотивирани да развиват своите знания и умения в информационните и комуникационни технологии, както и да намират по-добри възможности за реализация на пазара на труда в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още