IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OpenAI залага на партньорство със Stripe, за да монетизира ChatGPT

Все още не е ясно дали компаниите за изкуствен интелект ще успеят да монетизират успешно своите решения

18:08 | 15.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

OpenAI ще използва Stripe, за да приема плащания и абонаменти за своите инструменти с изкуствен интелект ChatGPT и Dall-E, които се опитва да монетизира, след като успя да привлече вниманието на потребители и компании по цял свят с тях, пише Bloomberg.

Фирмата, която тази седмица пусна най-новата версия на технологията си, наречена GPT-4, заяви, че Stripe ще предостави функции за фактуриране и плащания, както и технология за автоматизация и данъчно съответствие.

През февруари изследователската лаборатория обяви своето премиум абонаментно предложение за 20 долара месечно, след като чатботът ѝ привлече обществения интерес.

Партньорството означава още, че Stripe ще интегрира новата технология на OpenAI в своите продукти и услуги. Това е обрат за Stripe, която сви вътрешната си оценка с 11% до 63 млрд. долара през януари, на фона на по-големия спад във финтех индустрията.

Ходът на Stripe представа една от първите известни интеграции на новата технология на OpenAI и подчертава интереса на големите компании към използването на изкуствен интелект в техните продуктови предложения, предава Ройтерс.

В момента има 14 прототипа на GPT-4, по които работи базираната в Сан Франциско Stripe, коментира информационният директор на Stripe Емили Сандс пред информационната агенция.

По думите на Сандс първото предложение ще бъде начин, по който софтуерните разработчици на Stripe да въведат въпрос и да получат обобщени отговори, вместо да им се налага да търсят сред документацията за разработчици.

Друг тест, по който се работи, позволява на клиентите на Stripe да правят заявки за бизнес анализи, допълва тя.

Докато конкуренцията в сферата на изкуствения интелект се засилва, остава неясно дали компаниите ще могат успешно да комерсиализират своите продукти и да таксуват потребителите за тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 15.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още