IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Electronics влезе в тройката на пазара на смартфони

С устройствата си от високия ценови сегмент корейската компания измести HTC

10:51 | 12.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделите от високия сегмент помагат на LG да отчита все по-добри продажби. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Моделите от високия сегмент помагат на LG да отчита все по-добри продажби. Снимка: Ройтерс

Корейският концерн за потребителска електроника LG изпревари HTC и се превърна в третия най-голям производител на смартфони в световен мащаб след Samsung и Apple, предава Ройтерс.

Според последното изследване на Strategy Analytics LG Electronics влиза в ТОП 3 на оценявания на 233 млрд. долара пазар заради солидните продажби на модели от високия клас.

Данните показват, че южнокорейската компания държи 3,2% от продажбите за четвъртото тримесечие на миналата година. Лидерите Samsung и Apple държат заедно 71,4% от пазара. Освен LG и HTC, за пазарен дял се борят също японският концерн Sony (2,8%), канадският производител Blackberry (2,3%), финландският Nokia (2,2%) и Motorola от САЩ (1,9%).

Отразявайки нарастващия оптимизъм за това, че бизнесът със смартфони на LG ще се възстанови, акциите на концерна скочиха с 54% от най-ниското им равнище, достигнато през юли 2012 г. В четвъртък книжата приключиха сесията с ръст от почти 2% до 86 600 вона – най-високата им цена от почти година.

Премиум моделите на LG отчитат силен интерес заради мощен хардуер и възможността за бърза 4G връзка. Флагман е моделът Optimus G Pro, от който концернът успя да продаде за 40 дни над 500 000 екземпляра. В четвъртък LG обяви нова актуализация на софтуера си и изпревари с това корейския си конкурент Samsung. Подобно на него и LG вече предлага управление на някои функции чрез жестове.

Анализатори очакват, че през първото тримесечие LG ще продаде над 10 млн. смартфона и с това – с 16% повече от важното за бранша четвърто тримесечие, когато бяха продадени 8,6 млн. апарата. Компанията ще представи резултатите си на 24-и април.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още