IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung сменя тактиката си при производството на таблети

Корейският концерн заменя процесорите на ARM в хитовите си устройства с чипове на Intel

18:50 | 03.06.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung сменя тактиката си при производството на таблети

Американският производител на чипове Intel може да отпразнува рядък успех на пазара на таблети, след като корейският IT концерн Samsung започна да продава за първи път някои от своите таблети с операционна система  Android с процесори на американската компания, предава Ройтерс.

За Intel това е важна стъпка в усилията на компанията да се етаблира по-успешно на пазара на мобилни интернет устройства. Американската компания осъзна сравнително късно тенденцията към смартфони и таблети. Досега Samsung вграждаше в своя касов Android таблет процесори на британския производител на чипове ARM.

В понеделник Samsung представи два нови модела таблети с процесори на Intel: осеминчов таблет и Galaxy Tab 3 с големина почти десет инча. Последният е в пряка конкуренция с iPad на Apple. И преди Samsung е вграждал процесори на Intel в свои устройства, но те не са били базирани на операционната система на Google – Android.

Досега Samsung залагаше на процесори ARM за най-продаваните си мобилни устройства, а тези на Intel се вграждаха в серията таблети ATIV с операционна система Windows на Microsoft. Техният пазарен дял е много по-малък в сравнение с този на таблетите с Android на Google. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
vzhekoff
преди 10 години
Нов български глагол - етаблирам се :) Цари зверска неграмотност, вече масово и в медиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още