IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung с нова придобивка - закупи Novaled за 260 млн. евро

Германската компания е специализирана в OLED технологиите и по-специално в дисплеите за смартфони и телевизори

12:29 | 10.08.13 г.
<p>
	Южнокорейският гигант се цели в OLED технологиите от следващо поколение. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Южнокорейският гигант се цели в OLED технологиите от следващо поколение. Снимка: Ройтерс

Южнокорейската компания Samsung Group сключи в петък сделка за придобиването на Novaled AG – базирана в германския град Дрезден компания, специализирана в OLED технологиите и по-специално в дисплеите за смартфони и телевизори. Споразумението е на стойност 260 млн. евро, съобщава The Wall Street Journal.

Технологичният гигант осъществи серия от придобивания на малки технологични фирми в последните месеци. Експерти изтъкват, че сделката за Novaled подчертава амбицията на южнокорейската компания за разширяване в посока технологии от следващо поколение.

Споразумението ще спомогне на групата да си осигури по-добра основа на пазара на следващото поколение дисплеи, използващи органични диоди. OLED дисплеите се използват в момента основно при смартфоните, но очаквания са в бъдеще все по-често да се появяват и в телевизорите с цел максимизиране на енергийната ефективност и възпроизвеждане на още по-реални цветове.

Приходите на пазара на OLED дисплеи се очаква да нараснат до 20 млрд. долара до 2017 г. спрямо отчетените през 2012 г. 8 млрд. долара, според данни на изследователската компания DisplaySearch.

Придобиването на Novaled бе осъществено с помощта на партньорската на Samsung компания Cheil Industries Inc., която е производител на материали за OLED дисплеи.

"С придобиването на Novaled Cheil Industries засилва водещата си позиция в областта на електронните материали. Заедно ще сме в състояние да постигнем значително взаимодействие в областта на изследванията и развитието на OLED технологиите, осъществявайки общата ни цел - да навлезем в следващия етап на развитие", заяви Чен-Ву Парк, главен изпълнителен директор на Cheil Industries.

Cheil ще придобие 50% от Novaled, докато Samsung ще закупи 40%. Южнокорейският гигант вече притежава 10 на сто от акциите на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още