IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google инвестира в роботика

Технологичният гигант е придобил седем компании от областта заради проект, ръководен от Анди Рубин

12:19 | 05.12.13 г.
Google инвестира в роботика

Google Inc. е придобила седем компании за проект в областта на роботиката, ръководен от бившия шеф на софтуерния отдел на Android Анди Рубин, предаде Bloomberg.

Проектът, който включва покупка на фирми в Япония и САЩ, бе обявен, след като през март Рубин напусна Android, която превърна във водеща операционна система за смартфони. Под ръководството на Рубин Android успя да изпревари iOS на Apple.

"Вълнувам се за следващия проект на Анди Рубин", написа главният изпълнителен директор на Google Лари Пейдж. "Последният му голям залог, Android, започна като една луда идея, която в крайна сметка сложи по един суперкомпютър в стотици милиони джобове. Все още новият му проект е в много ранен етап, но нямам търпение да видя напредъка", казва Пейдж.

Google напоследък разширява дейностите си в нови области в опит да увеличи приходите си и да запази имиджа си на иновативна компания, способна да привлича най-добрите специалисти в технологичния бранш. Сред проектите ѝ са компютъризирани очила, автомобили, които се управляват без шофьор, и широколентови комуникации.

Въпреки че някои от тези начинания не ѝ донесоха много приходи, Пейдж е убеден, че изследователските дейности са важен двигател на бъдещите тенденции.

"Аплодираме този начин на мислене и култура", коментира анализаторът от Macquarie Securities USA Inc. Бенджамин Шахтър. "Вярваме, че въпреки евентуалните неуспехи на някои инициативи и инвестиции, като цяло от тях има финансови ползи за инвеститорите", допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още