IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung показа Gear 2 и Gear 2 Neo

Очакванията са по-късно днес технологичният гигант да представи и Galaxy S5

11:31 | 24.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung показа Gear 2 и Gear 2 Neo

Samsung разкри Gear 2 на 27-ото издание на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, Испания. Това е вторият опит на технологичния гигант да пусне на пазара часовник, с който да привлече масово потребителите, пише ВВС.

Южнокорейската компания представи устройството заедно с новия, по-лек модел Gear 2 Neo. И двата часовника притежават сензор за измерване на кръвното налягане, приложение за отчитане на извървяното разстояние и най-разнообразни инструменти за измерване на състоянието на тялото при извършването на физически упражнения и нивото на стрес, например.

Смарт часовниците Gear 2 и Gear 2 Neo ще бъдат допълнителен аксесоар към смартфоните Galaxy, въпреки че миналогодишният модел получи ниски оценки от критиците и потребителите. С редица подобрения по моделите Samsung ще се надява да промени мнението им.

Първо, животът на батерията на новите устройства ще бъде по-дълъг. Samsung обещава продължителност от два до три дни. Все пак предложението е повече от проблема с всекидневното зареждане при първия опит на компанията.

Второ, камерата на Gear 2 вече не е на каишката - сега е разположена на основното тяло на устройството. Gear 2 Neo не притежава камера, но пък тежи само 13 грама. Samsung представи двата часовника, като предлагащи „свобода и стил“. Но въпреки подобренията в дизайна устройствата все още са си технологичен продукт, отколкото моден аксесоар.

Часовниците работят с новата мобилна операционната система Tizen, а не с Android на Google. На това анализаторите гледат като част от стратегията на Samsung да се преориентира от платформата на Google и да намали зависимостта си от продуктите на интернет търсачката.

Дали Tizen ще съумее да привлече същата богата гама качествени приложения, подобно на магазините за приложения App Store Google Play ще бъде ключово за дългосрочния успех на операционната система. В момента има предложения от CNN, Ebay, Evernote и Paypal, достъпни на Тizen, както и някои малко по-тромави, но въпреки това функционални решения, които позволяват на Android приложенията да работят на платформата.

Очакванията са, че в понеделник вечерта Samsung ще представи най-новия вариант на своя флагман от серията Galaxy, а именно – S5. Последният модел - Galaxy S4 - се оказа много популярен. Той се счита за единственият реален конкурент на моделите iPhone на Apple.

Всички новини от Mobile World Congress 2014 четете тук!

Повече за Samsung - в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още