IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC One M8: висококачествен смартфон със специална камера

One M8 е нов Android смартфон с 5-инчов дисплей и топ оборудване, което с допълнителна камера на задния панел възприема допълнителна информация

21:18 | 25.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илюстрация: HTC</p>

Илюстрация: HTC

Досега за новия HTC имаше доста спекулации – сега обаче HTC представи официално своя нов топмодел. Наследникът на актуалния One има не само същото име, с добавката M8, но и оставя, подобно на досегашния модел, доста приятно впечатление със свото висококачествено алуминиево тяло. Със своята технология HTC One M8 е на актуалното топ равнище, познато от Samsung S5, Sony Xperia Z2 и Сие.

Решен в сивометален, златен или сребърен цвят и оборудван с последната софтуерна версия HTC Sense™ 6, новият HTC One (M8) идва с висококачествено алуминиево тяло и Smart Sensor Hub с Motion Launch™ възможности за управление, които да улеснят всекидневната работа.

Новата технология Duo Camera прави креативни и професионално изглеждащи снимки с удивителни ефекти, а HTC BoomSound™ отново поставя висок стандарт при качеството на звука от смартфон. Дисплеят е с големина 5-инча, процесорът е четириядрен Snapdragon 801 на 2.3 GHz и работи с последна версия на операционната система Android 4.4 KitKat.

„През 2013 ние представихме най-добрия смартфон в света, но въпреки това не престанахме да предизвикваме себе си. Като пионери в областта на мобилните иновации, продължаваме да проектираме и произвеждаме устройства, които ще заслепяват, вдъхновяват и променят смартфон индустрията. Днес аз съм горд да представя най-зашеметяващия, интуитивен и модерен телефон, който индустрията е виждала досега – новия HTC One (M8)“, казва Питър Чоу, изпълнителен директор на HTC.

Корпусът на телефона е преработен, за да се създаде още по-предизвикващ външен вид. Красивото, надеждно и висококачествено метално тяло се разлива около 5-инчовия, full HD (1080p) дисплей, като ъглите са стеснени и са с по-меки ръбове за по-естествен захват.

Новият HTC One (M8) идва с четириядрен процесор Snapdragon 801 на 2.3 GHz и последна версия на операционната система Android 4.4 KitKat. Интерфейсът HTC Sense™ 6 е с изцяло променена изчистена визия и предлага възможност за персонализиране в цветовете на темите, което значително подобрява потребителското изживяване. За тези, които предпочитат чист Android, версията HTC One (M8) Google Play edition ще може да се поръча директно от Google Play store в следващите седмици.

Новият HTC One (M8) комбинира първия в света смартфон с Duo Camera, която включва иновативния HTC UltraPixel™ модул, двойна светкавица и full 1080p HD видеозапис, резултатите от които са висококачествено видео и невероятни изображения, независимо от осветлението. На предния панел е разположена и 5-мегапикселовата широкоъгълна камера, която прави най-добрите автопортрети без усилие.

Duo Camera технологията разполага със сензор за дълбочина в допълнение на основния HTC UltraPixel™ модул, което означава, че кадрите съдържат детайлна информация за дълбочината на образа, което позволява добавянето на набор от креативни ефекти.

Функцията UFocus™ позволява на потребителя да променя фокуса на вече създадено изображение, а с Foregrounder обектът от снимката може да се открои чрез промяна във фона или добавянето на допълнителни ефекти.
Copy & Paste позволява на потребителя да изреже хората от снимката и да ги постави в изцяло ново изображение, а с Dimension Plus™ можете да видите снимката от друг ъгъл, като само се наклони дисплея.

Автофокусът на камерата работи при скорост от 300msec, а когато е необходима допълнителна светлина, интелигентната LED Dual светкавица автоматично избира необходимия цвят и прилага определена осветеност за по-естествен тон на кожата на лицето.

С толкова много възможности за персонализиране на снимките, галерията също е подобрена от дизайнерите на HTC Sense™, които включват Image match – визуален дигитален търсач, който интуитивно разпознава и премества в една папка всички снимки, които съдържат един конкретен обект.

HTC One (M8) има и интегриран Slow Motion mode, който позволява на потребителя да записва HD видео на забавен кадър и след това да го коригира и забавя в частта, в която би желал.

През 2014 г. Zoe™ ще еволюира в облачно-базирана платформа. Потребителят може да качи Zoe видеа, да покани приятелите си да добавят още снимки, видео или музика, които да се ремиксират и да се превърнат в невероятен Video Highlight - мини филмче с ефекти и музика по избор. Но това не е всичко - приложението Zoe™ ще е налично в Google Play store малко след представянето на новия HTC One (M8).

Motion Launch пък е функция, която позволява на потребителя да общува с телефона си, без дори да включва дисплея. Едно движение ще активира устройството, като Auto Answer например позволява приемане на обаждане само с поставяне на телефона до ухото, без да се докосва дисплея.

Тайванският производител представи и HTC Dot View кейс – той предпазва телефона, като в същото време добавя още възможности към функцията Motion Launch. С леко двойно почукване върху калъфчето потребителят може да получи информация за времето, новите съобщения, имейли и входящи обаждания, без да се налага да докосва или отваря дисплея.

Extreme Power Saving Mode е иновативна технология, която увеличава живота на батерията на новия HTC One (M8) с 40% спрямо HTC One (M7).

Функцията HTC BlinkFeed, която доставя персонализиран поток от информация директно на началния екран, сега е много по-иновативна, с адаптивни заглавия на новините и нов дизайн, който представя информацията в изчистен и по-лесен за прочитане начин. Независимо дали потребителят се интересува от спорт, филми или пазаруване, тази функция събира цялата релевантна информация, като добавя и ъпдейти от личния календар и социалните медии.

Тъй като функцията е изключително популярна сред потребителите, HTC реши да направи HTC BlinkFeed достъпна в Google Play store и за други устройства с Android.

HTC One (M8) ще бъде наличен в България от началото на май в три цвята – сиво, сребърно и златно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още