IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова технология обещава зареждане на телефон за 30 секунди

Засега технологията е само прототип, за излизането на пазара ще са нужни поне три години

18:15 | 08.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Нова технология обещава зареждане на телефон за 30 секунди

Израелският стартъп Store Dot обяви, че е разработил нова биоорганична технология, с която батерията на мобилно устройство ще може да се зарежда за 30 секунди, съобщава специализираното технологично издание PC Magazine.

Устройство все още е прототип и до внедряването му на пазара остават няколко години. В момента то не е напълно функционираща батерия и не е достатъчно малко, за да се побере в телефон. Компанията планира да инвестира през следващите три години 6,25 милиона долара, за да направи необходимите подобрения. 

Според основателя на Store Dot Дорон Майерсдорф до създаването на функциониращ прототип, вграден в мобилно устройство, остава една година, а след две ще бъде достигнат и електрическият заряд, необходим за поне един ден издържливост. „Така че смятаме, че ще са ни нужни поне три години, за да пуснем устройството на пазара", заяви Майерсдорф пред TechCrunch.

Освен това Store Dot възнамерява да разработи и екрани, които не съдържат кадмий, предлагайки нетоксична алтернатива под формата на първия органичен дисплей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още