IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Microsoft се включва в надпреварата за "умните" гривни

Очаква се устройството да работи с трите популярни мобилни платформи - Android, iOS и Windows Phone

16:48 | 03.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
И Microsoft се включва в надпреварата за "умните" гривни

Microsoft ще стане поредният производител на носими „умни“ аксесоари по-късно през годината. Концернът разработва гривна, която ще представи в края на есента, твърди в свой материал обикновено отлично информираният анализатор Пол Търот.

Източници на Търот разкриват, че устройството е гривна със сензорен екран, която ще може да работи с трите популярни мобилни платформи - Android, iOS и Windows Phone. Точно това е основната разлика на джаджата спрямо конкурентите, които в повечето случаи работят само с една от платформите или още по-зле - само с някои устройства на дадения производител.

В момента само продуктите на старт-ъпи като Fitbit, Jawbone или Pebble поддържат повече от една операционна система, докато Samsung ограничава джаджите си до своите най-нови смартфони. Гривните с Android Wear ще действат само с Android-устройства. Очаква се и т. нар. Smartwatch на Apple да работи само с iPhone или iPad.

Функциите на джаджата ще са сходни с тези на Samsung Gear Git, като на екрана на устройството ще се показват уведомления от смартфона, а някои функции на телефона ще могат да бъдат управлявани директно от гривната.  

Устройството на компанията от Редмънд ще разполага с още сензори, които да могат да следят здравни показатели на потребителя и да ги предават на мобилни приложения. Цената на умната гривна, чието име все още не е известно, ще бъде почти същата като тази на Gear Fit, тоест около 200 долара.

Засега източниците на Търот не разкриват коя марка ще използва компанията за своята разработка. „Вероятно Nokia/Lumia или Surface, но не знаем конкретно”, пише още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още