IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Apple най-продавани от хедж фондовете през третото тримесечие

10-те най-големи хедж фонда в САЩ затвартят свои позиции за общо 1,3 млрд. долара в компанията между юли и септември

17:15 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Apple най-продавани от хедж фондовете през третото тримесечие

Хедж фондовете се надпреварваха да купуват акции на Apple преди пускането на iPhone 6, но по последни данни книжата на технологичният гигант са най-продаваната позиция сред някои от най-големите фондове в света, съобщава CNBC.

Три от десетте най-големи хедж фонда в САЩ намаляват участието си в Apple, а два от фондовете изцяло се изтеглят от компанията. В резултат общо 1,3 млрд. долара от хедж фондове напускат Apple през третото тримесечие.

Това обаче изглежда не се отразява на цената на акциите на концерна, която достигна рекорд от 115 долара за акция в понеделник.

Втората най-продавана позиция се оказват книжата на китайската компания за интернет услуги Baidu, като 4 от 10-те топ хедж фонда намаляват участието си в нея с общо 921 млн долара.

Най-голям интерес привличат компаниите от енергийния и здравния сектори, благодарение на някои големи сливания и придобивания. Акциите на производителя на ботокс Allergan, който в понеделник прие офертата за придобиване за 66 млрд. долара на Actavis, биват изместени като най-оборотна позиция, след като през последните няколко месеца компанията отбиваше агресивните оферти на инвеститора Бил Акмън и Valeant Pharmaceutical.

Сега най-търсени сред фармацевтичните компании са книжата на AbbVie и Actavis, като новите позиции в тях възлизат съответно на 1,9 млрд. и 1,5 млрд. долара.

Шест от 10-те най-големи американски хедж фонда притежават част от производителя на лекарства AbbVie, докато 7 от 10 имат дял в Actavis, изкачвайки здравния сектор до втората най-купувана позиция с общо 3,5 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още