IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oculus и Samsung показаха новата версия на Gear VR

Устройството за виртуална реалност струва само 99 долара

09:33 | 25.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Oculus на Facebook и Samsung Electronics показаха нова версия на Gear VR - устройството за виртуална реалност. Цената на новия модел е 99 долара, което е на половината на предишната версия. Компаниите твърдят, че Gear VR ще бъде пуснат за продажба в САЩ по време на Черния петък, а скоро след това ще се появи и по света, предава Ройтерс.

Устройството е с 22% по-леко от предишното и ще работи с всички телефони на Samsung от 2015 г., включително Galaxy Note 5, Edge Plus, S6 и S6 Edge, разкри Питър Куу, старши вицепрезидент на Samsung Mobile.

Oculus заяви, че си партнира с Netflx, Hulu, Vimeo и Twitch на Amazon, така че през следващите месеци да осигури видео съдържание и стрийминг на живо във виртуалната реалност.

Oculus разкри още, че работи с филмови компании, като целта е потребителите да могат да купуват или наемат филми. Компанията представи Oculus Arcade, която ще пренесе игри като Pac-Man във виртуалната реалност. Това ще се случи благодарение на партньорството със Sega, Midway Games и Bandai Namco Entertainment.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още