IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4-инчов iPhone 7c може да се появи през април?

В последно време американската компания Apple залага на по-големите екрани

08:52 | 23.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
4-инчов iPhone 7c може да се появи през април?

Отново зачестяват слуховете около продуктите на американския технологичен концерн Apple, като сега се твърди, че той се подготвя да пусне нов смартфон под името iPhone 7c.

Китайският сайт MyDrivers се е докопал до продуктов списък на мобилния оператор China Mobile за 2016 г., в който има препратки към нов смартфон на Apple.

Операторът очаква да пусне т. нар. iPhone 7c, който почти сигурно ще има 4-инчов дисплей, макар че до този момент въпросното мистериозно устройство все още бе наричано iPhone 6C. 



Според документа на мобилния оператор този смартфон трябва да се появи през следващата пролет, което ще бъде доста изненадващо, ако се случи, тъй като мнозина очакват седмата серия да дебютира едва през септември 2016 г.

Ако Apple наистина предложи по-малък модел преди това, все още не би трябвало да изключваме име като iPhone 6C, макар че очевидно данните от Китай сочат друго.

В последно време американската компания залага на по-големите екрани и замени 4-инчовия iPhone 5S с 4,7 и 5,5-инчови модели.

Mеждувременно през последните седмици редица анализатори прогнозираха, че продажбите на най-успешния продукт на технологичната компания ще спаднат през 2016 г. Това се дължи отчасти на проблеми с веригите за доставки и на по-слабото търсене, особено на по-наситените вече развити пазари. Растежът на Apple все повече зависи от търсенето на iPhone, а това се случва на фона на свиването на продажбите на таблетите iPad и навлизането на умния часовник Apple Watch.

През октомври Apple прогнозира, че очаква да отбележи нови рекорди по празниците, като приходите ѝ ще нараснат благодарение на търсенето на най-новите модели iPhone и от продажбите в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още