IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Japan Display започва да произвежда OLED екрани през 2018 г.

Компанията се надява да продължи да доставя компоненти на Apple

11:03 | 22.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Japan Display обяви, че ще започне масово производство на OLED панели през 2018 г., с цел да изравни силите си с корейските си конкуренти на фона на спекулациите, че Apple скоро може да започне да ползва такива екрани на своите смартфони, предава Ройтерс.

Japan Display вече снабдява с екрани Apple, но се сблъсква със силна конкуренция от страна на азиатските си конкуренти като южнокорейската LG Display.

“Ще се възползваме от нашата технология за тънкослойни транзистори в разработването на OLED екрани”, заяви Акио Такимото, ръководител на центъра за проучвания на Japan Display.

Новината идва в момент, в който Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), най-големият акционер в Japan Display, и държавен фонд водят преговори да инвестират в Sharp Corp и да слеят нейното подразделение за дисплеи с това на Japan Display, твърдят източници.

Медиите посочват, че Apple може да започне да ползва OLED технологията в своите телефони iPhone най-рано през 2018 г., а подразделението за панели на Samsung Electronics вероятно ще бъде кандидат за позицията на доставчик.

OLED екраните не изискват подсветка и следователно могат да бъдат по-тънки или извити, но засега разходите за производството им са по-високи от тези на обикновените течнокристални дейсплеи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още