IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry изненада с по-добри прогнози

Чистата загуба за фискалната година ще възлезе на 15 цента на акция спрямо очакваната от анализаторите загуба от 31 цента

11:06 | 24.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
BlackBerry изненада с по-добри прогнози

Акциите на BlackBerry Ltd. поскъпнаха с 2,4 на сто в четвъртък, след като канадският производител на потребителска електроника предсказа по-добри резултати и индикира, че има начин да направи своя мобилен бизнес отново печеливш, предава Bloomberg.

Чистата загуба за фискалната година ще възлезе на 15 цента на акция спрямо очакваната от анализаторите загуба от 31 цента.

За първото тримесечие резултатът на акция, изключвайки специалните ефекти, постига нулево положение, докато анализаторите очакваха загуба от 7 цента.

Приходите за тримесечието възлизат на 424 млн. долара, включително приходи от софтуер и услуги за 166 млн. долара, което е с 21 на сто по-висок резултат в сравнение с този от същия период на миналата година (137 млн. долара). Анализаторите оценяваха общите приходи на 471 млн. долара.

BlackBerry промени своята структура на финансовите си отчети, включвайки както приходите от продажбите на смартфони, така и тези от лицензионни сделки. Новото звено - „Решения за мобилност" – генерира като цяло 36 на сто от приходите. Компанията е продала 500 хил. устройства през тримесечието, в сравнение с 600 хил. през предходното тримесечие.

Акциите скочиха с 2,4 на сто в четвъртък до 6,90 долара за брой, след като достигнаха връх от 7,05 долара по-рано през сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още