IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung откри ириса с Galaxy Note 7

Какво може новият фаблет на корейците, който предлага топ характеристики и залага на завишена сигурност

08:34 | 03.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Getty Images News</p>

Снимка: Getty Images News

След Galaxy Note 5, който не се появи на много европейски пазари, сред които и на българския, корейският концерн Samsung представи директно Note 7. Една особеност на новия апарат с Android е неговата предна камера – тя може да се ползва и като ирисов скенер.

Функцията може да се ползва за заключване и отключване на устройството и може да се ползва или допълнително, или като алтернатива на скенера за отпечатъци. И за още нещо новият ирисов скенер е особено полезен - „чувствителни данни“, които могат да се запазват в новите "Secure Folders", могат да бъдат напълно защитени от чужди очи.

Note 7 се предлага само в една версия, която ще е с извит по двата странични ръба екран подобно на Galaxy S7 Edge. Дисплеят е 5,7-инчов с 4K резолюция и Super AMOLED матрица. Note 7 използва и процесора mDNIe на Samsung, който оптимизира обработката на видео и поддържа HDR видео. 

Уредът запазва своя традиционен стилус, който разполага с подобрени функции и възможности. Фаблетът идва с оперативна памет от 4GB, като използва последното поколение процесор на Samsung - 64-битов и с осем ядра. Корпусът е водо- и прахоустойчив, подобно на Galaxy S7.

Note 7 идва с 12 МР камера на задния панел, която може да записва 4K кадри. На предния панел има 5 МР камера, която, както споменахме, служи и за ирисов скенер. Вградената памет е 64GB, а има и слот за microSD карти.

Батерията е с капацитет 3500 mAh, като не може да се сваля, но пък поддържа бързо жично и безжично зареждане.

Вместо microUSB порт Note разполага с новия стандарт USB-C. Всеки Note 7 ще идва с адаптер за по-старите кабели безплатно. Има и стандартен 3,5 мм жак за слушалки, на който концернът наблегна шеговито заради слуховете, че Apple иска да се откаже от него в своя iPhone 7.

Писането на бележки и скицирането ще са още по-лесни благодарение на новия стилус с по-тънък писец за по-прецизно писане. Това може да става и директно на т. нар. Always-On-Display. Т. нар. "Screen-Off-Memos" могат просто да бъдат писани на дисплея и съхранявани там, подобно на листчета от типа Post-it. Централният софтуер за стилуса Samsung Notes също е подобрена с нови функции. Менюто, което автоматично се отваря при изваждането на писалката, предлага между другото и функция за превод на отделни изречения и фрази на дисплея чрез Google Translate. Освен това S-Pen има и функцията на лупа за увеличаване на текстове и части от снимки. Части от по-дълги видеа могат да се изрязват също с помощта на S-Pen и след това да се преобразуват в кратки GIF файлове.

Операционна система е Android във версията 6.0 Marshmallow с познатия и обновен интерфейс на Samsung TouchWiz. Телефонът ще бъде обновен до Android 7.0 Nougat, а продажбите стартират на някои пазари още този месец. Засега цената не е известна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още