IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи случаи на запалили се Galaxy Note 7 в Китай?

Компанията беше обявила, че телефоните, пуснати в страната, са с други батерии и не създават проблеми

13:36 | 19.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Два смартфона Samsung Galaxy Note 7 са се запалили в Китай. Това сочи непотвърдена досега информация, цитирана от Bloomberg. Ако тя бъде потвърдена официално, това ще бъдат първите подобни инциденти на най-големия пазар на смартфони в света. 

Потребител на китайска социална мрежа в неделя публикува съобщения, посочвайки, че устройството на негов приятел се е запалило през уикенда.

Потребителят е заявил пред Associated Press, че въпросният Note 7 е купен на 1 септември през сайта за електронна търговия JD.com. Мъжът, който е пожелал да остане анонимен, твърди, че телефонът е започнал да загрява и да вибрира късно вечерта в събота, а след това е експлодирал.

Втори акаунт в друга социална мрежа разкрива, че телефонът на собственика му е експлодирал в неделя, докато човекът е играел игра. В профила няма информация за контакт с потребителя, нито данни къде живее той.

JD.com твърди, че Samsung провежда вътрешно разследване по първия случай. Samsung не е отговорила на запитванията за коментар.

Samsung Electronics пусна Note 7 на китайския пазар на 1 септември на фона на нарастващите слухове, че част от устройствата, продадени в други страни, са се запалили.

На следващия ден Samsung обяви, че ще спре продажбите на Note 7 в 10 държави. Един от ръководителите на компанията заяви, че продажбите в Китай ще продължат, защото телефоните, продавани там, използват различна батерия от тези, свързани с проблемите на други места.

Samsung изтегля 1858 телефона от Китай според документ от 14 септември от местната агенция, която следи за качеството на продуктите.

Компанията заяви, че тези телефони са били продадени преди 1 септември с цел реклама. Изтеглянето на продуктите в Китай обхваща телефони, направени между 20 юли и 5 август.

Повече новини за Samsung можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още