IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung очаква потребителите да заложат на Galaxy S8

Корейският концерн предлага замяна на Galaxy Note 7 за Galaxy S8 или Note 8,

15:28 | 24.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Изпадналият в затруднения корейски концерн Samsung Electronics предложи на клиентите си в Южна Корея програма за замяна на взривоопасните смартфони Galaxy Note 7 с право да ги разменят за Galaxy S8 или Note 8, които ще бъдат пуснати през 2017 година. Това се посочва в разпространено днес официално съобщение на компанията, цитирано от AP. 

Смяната на Galaxy Note 7 ще бъде безплатна. За последващо получаване на Galaxy S8 или Note 8 ще трябва да се заплати половината от стойността на Galaxy 7.

Припомняме, че на 2 септември Samsung обяви масово изтегляне и спиране на продажбите на Galaxy Note 7 заради установен проблем с батерията, която може внезапно да се взриви. Впоследствие компанията съобщи, че дефектът е отстранен и започна размяна на купените по-рано смартфони от този модел с нови. По-късно обаче стана ясно, че проблемът не е решен и на 11 октомври Samsung спря напълно производството на Galaxy Note 7, припомня AP. 

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още