IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Возняк: Няма да се сдобия с iPhone X още първия ден

Съоснователят на Apple е скептично настроен към новия флагман на компанията

17:30 | 24.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Съоснователят на Apple Стив Возняк твърди, че не бърза да си купи новия iPhone, въпреки че обикновено прави това още в деня, в който новото устройство излезе на пазара, пише CNBC.

"По-скоро ще изчакам да го видя. Щастлив съм с моя iPhone 8, който е същия като iPhone 7, който е същия като iPhone 6, за мен“, коментира Возняк. „По някаква причина iPhone X ще бъде първият iPhone, който няма да си купя още първия ден. Но съпругата ми ще си го вземе, така че ще бъде достатъчно близо, за да го разгледам“.

Возняк, който е известен с това, че обикновено ползва по няколко смартфона, направи този коментар в навечерието на доставките на предварителните поръчки, които започват на 27 октомври.

Повече от година преди да се появи на пазара iPhone X е обсъждан като революционно ново устройство, което ще помогне на „суперцикъла“ на продажбите.

Представеният през септември смартфон разполага с 5,8-инчов екран, заемащ цялата предна част на устройството. Освен това има интегрирана технология за лицево разпознаване.

Но Возняк е скептично настроен, че функцията Face ID ще работи по начина, по който трябва.

Той не е единственият, който не е убеден доколко си заслужава новият смартфон. Тъй като iPhone 8 и iPhone X не бяха пуснати на пазара по едно и също време, анализаторите не могат да кажат доколко добре ще се продават.

Проучвания показват, че голям процент от потребителите планират да си купят най-новия iPhone в рамките на следващите три месеца, а серията iPhone 8 има по-малък дял от продажбите, отколкото новите устройства на Apple по същото време миналата година, твърди анализаторът на UBS Стивън Милунович.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още