IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от събитието на Apple в сряда?

Отвъд телефоните и часовниците Apple планира да представи и поредица от други продукти, сред които AirPower Wireless Charger и нов MacBook

09:03 | 11.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Въпреки че iPhone ще бъде основната атракция в сряда, разрастващият се бизнес със смартчасовници на Apple ще получи своето внимание. Компанията планира да представи нови Apple Watch с по-големи екрани, които са почти без ръбове, показвайки на потребителя повече информация. Актуализациите ще отбележат най-значимите промени в Apple Watch, откакто продуктът стартира продажби през 2014 г.

През второто тримесечие на 2018 г. Apple държи 17% от пазара на умни часовници, като е продал 4,7 милиона бройки, а второто място е за Xiaomi Corp. с половин милион единици по-малко. На трета позиция е Fitbit Inc. с 2 милиона продадени часовника, показват данни на IDC.

Apple Watch отчита ръст от над 38% спрямо същия период на миналата година според IDC, а по-големият модел би могъл да увеличи перспективите на устройството в празничния сезон.

9to5Mac публикува и предполагаемо изображение на Apple Watch 4, от което се вижда, че дисплеят ще е по-голям и почти без странични рамки.

Макар че е лидер на пазара, Apple Watch все още не продава достатъчно големи количества за Apple, за да бъдат предоставяни продажбите като отделна продуктова категория, подобно на Mac, iPad и iPhone. Продуктът обаче е увеличил приходите от сегмента "Други продукти" на Apple, който включва и Apple TV, HomePod и AirPods.

Отвъд телефоните и часовниците Apple планира да представи и поредица от други продукти по-късно тази година. Не всички от тях ще бъдат разкрити в сряда.

Сред тях е и AirPower Wireless Charger - зарядното табло на Apple, което може едновременно да зарежда iPhone, Apple Watch и AirPod, без да те да са включени с кабел. Компанията е изправена пред предизвикателства в областта на развитието на продукта, но планира да го пусне още този месец, съобщи Bloomberg News по-рано тази година.

Компанията подготвя нов лаптоп MacBook с по-ниска цена с 13-инчов Retina дисплей, който да наследи MacBook Air. Ориентиран към потребителите и училищата, лаптопът може да помогне на Apple да спечели отново загубения пазарен дял в света на компютрите.

Apple планира да представи и два нови iPad Pro през тази година с по-тънки рамки и Face ID вместо Home бутон и сензор за пръстови отпечатъци. Това ще бъдат някои от най-значителните ъпгрейди на iPad в историята на устройството. Те ще имат 11-инчови и 12,9-инчови размери и ще дадат на Apple тласък на забавящия се пазар на таблети.

За първи път от повече от четири години Apple се подготвя да актуализира своя и Mac mini компютър - десктоп, който не идва с екран, мишка или клавиатура. Този път концернът ще се съсредоточи върху графичните дизайнери и други професионални потребители, които искат нови Mac-ове, които да отговарят на техните по-взискателни нужди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още