IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемията е насърчила американците да купуват умни джаджи

Над една трета от тях обаче признават, че се чувстват затруднени от високия брой устройства и абонаменти, които трябва да управляват

09:30 | 09.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Пандемията е засилила използването на технологични джаджи в средностатистическото американско домакинство в САЩ до 25 свързани устройства, спрямо 11 през 2019 г., включително лаптопи, смартфони, устройства за стрийминг, интелигентни телевизори, слушалки и игрови конзоли, става ясно от нов доклад на Deloitte.

Домът на американците се превърна в център на дейности на фона на ученето от вкъщи, играенето на онлайн и работа на възрастните от дома, които провеждат много видео разговори, пазаруват дигитално и провеждат виртуално срещи дори с лекари.

„Началото на пандемията на COVID-19 беше като машина на времето, която внезапно ни задвижи десетки години напред в бъдещето“, казва Пол Силвърглайт, заместник-председател на Deloitte, мултинационалната компания за консултантски услуги, цитиран от Ройтерс.

„Това промени начина, по който взаимодействаме с нашите свързани устройства, като в крайна сметка помага на потребителите, доставчиците на здравни услуги, образователните специалисти, технологичните иноватори и други да се адаптират и дори да създават нови иновации за ежедневието ни", казва той.

Фитнесът се появи като ключова тема в проучването на Deloitte, като 58% домакинствата са разполагали с интелигентен часовник или фитнес тракер, докато 14% от собствениците на устройства са купили своите фитнес приспособления след началото на пандемията.

Около 55% от хората използват своите приспособления за измерване на стъпки при ходене и спортни постижения, проследяване на състоянието на сърцето и наблюдение на съня и калориите.

На фина на увеличаването на броя на устройствата над една трета от анкетираните признават, че се чувстват затруднени от високия брой устройства и абонаменти, които трябва да управляват.

 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още