IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мин-Чи Куо: Apple планира нисък клас очила за виртуална реалност за 2025 г.

Компанията може да се насочи към по-достъпна версия на очилата си, за да привлече повече потребители

21:25 | 24.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Brent Lewin/Bloomberg
Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Един от най-известните анализатори, следящи представянето на Apple, Мин-Чи Куо, твърди, че технологичният гигант планира да пусне второ поколение очила за виртуална/смесена реалност от „нисък клас“ и „висок клас“ през 2025 г., пише CNBC.

Apple все още не е обявила, нито признала за плановете си да пусне очила за виртуална реалност. Но Bloomberg многократно писа за стратегията на компанията, а наскоро заяви, че Apple планира да обяви първите си очила през юни, след като ги е забавила няколко пъти.

Първият модел се очаква да струва около 3000 долара според Bloomberg, което според написаното в блога на Куо за „нисък клас“ модел означава, че се задава и по-достъпна версия.

Този ход би помогнал на Apple да привлече по-голяма база от потребители, които не са готови да платят хиляди долари за първата версия на устройството. Освен това показва, че Apple може да използва сходна стратегия на тази, която познаваме от другите ѝ продуктови линии.

Така например тя предлага висок клас Apple Watch Ultra, но и по-достъпния Apple Watch и Apple Watch SE. По подобен начин има слушалките AirPods Pro и базовата версия Air Pods, както и Pro версии на Mac и iPad, редом с по-достъпните опции.

Куо твърди, че Luxcaseict – съвместно предприятие на Pegatron и Luxshare – и Foxconn ще разработят и произвеждат очилата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 24.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още