IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google планира производството на Pixel в Индия

Страната привлича поредна голяма технологична компания

17:25 | 19.10.23 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията майка на Google - Alphabet, ще започне да произвежда в Индия и ще си партнира с международни и местни производители за създаването на смартфони Pixel в страната, като ще започне с Pixel 8, обяви директор на компанията, цитиран от CNBC.

Очаква се устройствата да бъдат пуснати на пазара през 2024 г., коментира на събитие на Google Рик Остерлох, старши вицепрезидент, отговарящ за устройствата и услугите.

„Индия е приоритетен пазар за смартфоните Pixel и ние сме ангажирани с това да предоставим най-доброто от нашия хардуер и съответните вградени софтуерни възможности на хората в страната“, посочва Остерлох.

Индия има за цел да се превърне във водеща страна в производството на фона на усилията на премиера Нарендра Моди в рамките на инициативата „Произведено в Индия“.

Apple разглежда Индия като следващия голям двигател на растежа си, като се очаква да отговаря за 7% от всички продадени смартфони в страната от юли до декември. Това е повече спрямо дела от 5% за първата половина на 2023 г. по данни на компанията за пазарни проучвания Counterpoint Research.

Американската компания за чипове с памет Micron Technology наскоро обяви, че планира да отвори първия си завод за полупроводници в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 19.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още