IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Logitech се отърсва от проблемите си и гледа с оптимизъм напред

Компанията повиши годишната си прогноза

10:48 | 24.10.23 г.
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Logitech International повиши годишната си прогноза, след като производителят на компютърна периферия увеличи печалбата си и забави темпа на спад на приходите си от продажби през второто си фискално тримесечие, приключило на 30 септември, предава Ройтерс.

Швейцарско-американската компания, която имаше силен период по време на пандемията, тъй като хората се запасяваха с нейно оборудване, за да работят от вкъщи, добави, че е по-близо до намирането на нов главен изпълнителен директор, след като Бракен Даръл напусна през юли, за да поеме ръководството на производителя на маратонки Vans VF.

Тези новини вероятно ще дадат тласък на компанията, чийто председател Уенди Бекер беше остро критикуван от съоснователя Даниел Борел през септември.

Временният главен изпълнителен директор Гай Гехт заяви, че е доволен от развитието на Logitech в това, което описва като „предизвикателна среда“.

„Постигнахме голям напредък във връщането към растежа и надхвърлихме нивата на печалбата преди пандемията“, коментира Гехт.

През трите месеца до 30 септември Logitech отново записа спад на приходите си от продажби, на фона на по-неблагоприятните сравнения с пандемичните години. Въпреки това понижението с 8% за второто тримесечие до 1,06 млрд. долара беше наполовина 16-процентния спад за предходното тримесечие.

Това означава, че приходите от продажби на компанията за първото полугодие са се свили с 12 на сто, което е по-добре от прогнозираните от Logitech 14-19% спад.

Междувременно печалбата е нараснала, след като Logitech  продължи да свива разходите си, като намалява похарченото за логистика.

Оперативната печалба на компанията за второто тримесечие е нараснала със 17 на сто до 183 млн. долара, а сумата за полугодието е 292 млн. долара – над прогнозата на Logitech за между 180 млн. и 220 млн. долара.

В резултат на това Logitech, която прави и мобилни колонки и компютърни мишки, повиши прогнозата за годишните си приходи от продажби и печалбата си.

Сега тя очаква годишните ѝ приходи от продажби да са между 4 млрд. и 4,15 млрд. долара, спрямо по-ранна прогноза за 3,8 млрд. до 4 млрд. долара.

Годишната оперативна печалба се очаква също да е по-висока от по-ранно прогнозираната, като ще достигне между 525 млн. и 575 млн. долара, обяви Logitech.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 24.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още