IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Logitech показа оптимизъм за представянето си през първото полугодие

Компанията повиши прогнозата за приходите си от продажби

11:27 | 25.07.23 г.
Снимка: Scott Eells/Bloomberg
Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Logitech International повиши прогнозата за приходите и печалбата си за първата половина на фискалната си 2024 г., в рамките на първите резултати, откакто дългогодишният главен изпълнителен директор Бракен Даръл напусна производителя на компютърна периферия миналия месец, предава Ройтерс.

Производителят на компютърни мишки и клавиатури каза, че търси негов наследник и „напредва добре“, като ще сподели новини, когато има такива.

Временният главен изпълнителен директор Гай Гехт заяви, че пазарите „все още са предизвикателство“ за Logitech, която се възползва от бума по време на пандемията, когато хората се запасяваха с уебкамери и друго оборудване, за да работят от вкъщи.

Оттогава по-ниските разходи на бизнеса и потребителите, свързани с отслабващата икономика, натежаха на резултатите.

И все пак швейцарско-американската компания беше малко по-оптимистична днес, посочвайки, че очаква приходите ѝ от продажби за първото полугодие да са между 1,875 млрд. и 1,975 млрд. долара, спрямо по-ранна прогноза за 1,8-1,9 млрд. долара.

Освен това компанията очаква оперативна печалба (не по GAAP) от 180 млн. до 220 млн. долара за първите шест месеца на фискалната година. По-рано Logitech прогнозира между 160 млн. и 190 млн. долара.

В първата си прогноза за бизнес годината Logitech каза, че очаква годишните ѝ приходи от продажби да са между 3,8 млрд. и 4 млрд. долара.

Logitech постига „стабилен напредък“ в намаляването на инвентара и оперативните разходи в рамките на трите месеца до края на юни, обясни главният финансов директор Чарлс Бойнтън.

Настоящият пазарен спад представлява предизвикателство за Logitech, тъй като тя все още не е намерила наследник на Даръл, който се оттегли миналия месец, за да стане главен изпълнителен директор на VF Corp – производителя на маратонките Vans и дрехите с бранда The North Face.

Даръл, който стоя начело на Logitech в продължение на 10 години, преди време успя да преобърне бизнеса на технологичния гигант с по-бързото пускане на нови продукти и подобрен дизайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 25.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още