IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo планира нова гейминг конзола за 2024 г.

Устройството ще разполага с 8-инчов LCD екран

13:24 | 26.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Nintendo ще пусне нова гейминг конзола тази година, която ще има 8-инчов LCD екран, твърди анализаторът на Omdia Хироши Хаясе, цитиран от Bloomberg.

Новото устройство на базираната в Киото компания ще бъде отговорно за удвояването на продажбите на т.нар. развлекателни дисплеи през 2024 г., допълва Хиясе. Неговото проучване се фокусира върху малки и средни дисплеи, а той базира годишни прогнози на проверки с компании във веригата на доставките.

7-годишната конзола Switch на Nintendo, която продаде над 132 млн. бройки, е към края на жизнения си цикъл. Компанията не разкрива нищо за потенциален наследник, но се очаква за тазгодишния коледен сезон да бъде пуснато следващото поколение.

Миналата година базираната в Осака Sharp заяви, че доставя LCD панели и работи в тясно сътрудничество с производителя по предстояща конзола, която по това време беше в процес на разработка. Sharp, която е собственост на Foxconn Technology Group, е работила с Nintendo и преди – занимавала се е със сглобяването на Switch по време на пандемията.

Говорител на Nintendo твърди, че гигантът няма какво да коментира.

Конкуренцията на пазара на конзоли се засили с разрастването на PlayStation 5 на Sony Group, която беше най-продаваната конзола в САЩ през миналата година, както по бройки, така и по приходи, според Circana – и с разширяването на абонамента на облачната услуга на Microsoft – Xbox Game Pass. Нови издания на конзолите на Xbox вероятно ще дебютират тази година, разкри документ с плановете на Microsoft.

Въвеждането на по-добра хардуерна платформа с подобрена графика, памет за съхранение и други възможности би помогнало Nintendo отново да стане привлекателна и да повиши тавана на качеството на игрите, които може да създава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 26.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още