IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Samsung представи умния си пръстен Galaxy Ring

Най-сетне научихме подробности за носимото устройство, но видяхме и два нови умни часовника

16:30 | 10.07.24 г.
Снимка: Samsung
Снимка: Samsung

По традиция Samsung използва ненатоварения летен сезон, за да представи новите си Galaxy устройства, като днес показа два нови смартфона, два часовника и дългоочаквания умен пръстен. Продължавайки темата си от началото на годината, компанията залага на функции с изкуствен интелект (AI), за да направи устройствата си още по-интелигентни и персонализирани. Ето и кои носими устройства показа Samsung на днешното си събитие в Париж.

Galaxy Ring

Galaxy Ring. Снимка: Samsung Galaxy Ring. Снимка: Samsung

Освен смартфоните, най-сетне получихме повече детайли за умния пръстен на Samsung, наречен Galaxy Ring. След като беше показан, но без възможност за тестване на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на годината, сега Galaxy Ring излиза на преден план. Samsung го рекламира като носимо устройство, което може да следи ключови здравни параметри на потребителите. Устройството тежи едва 2,3-3 грама и има коефициент за водоустойчивост 10ATM. Покритието му е титаново клас 5, а компанията обещава, че то е достатъчно издръжливо, за да може пръстенът да се носи ежедневно. Батерията издържа до седем дни, а когато тя започне да пада, устройството се зарежда в специално разработен кейс за бързо зареждане. LED осветлението на кутийката подсказва доколко е зареден пръстенът.

По отношение на цветовете потребителите могат да избират между три варианта – Титаниево черно, Титаниево сребърно и Блестящо титаниево златно. Предвиден е и комплект за определяне на размера на пръстена, така че всеки потребител да може да избере подходящо устройство за себе си измежду общо 9 варианта. Пръстенът има сензор за измерване на температурата на кожата и може да променя цвета си според нея.

Както при смартфоните, и тук Samsung е заложила на своя Galaxy AI. Всички данни, събирани от пръстена, са достъпни в приложението Samsung Health. Какво обаче може да следи Galaxy Ring? На първо място съня, като за целта компанията е интегрирала мощен AI алгоритъм, който да помага с тази задача. Устройството може да прави оценка на съня (функцията Sleep Score), но и да анализира хъркането, движението по време на сън, латентността на съня, сърдечния и дихателния ритъм. Освен това дамите могат да следят бързо и лесно своя менструален цикъл чрез Galaxy Ring.

Предвидена е нова функция, наречена Energy Score, която повишава информираността на потребителите за това как здравето им влияе върху тяхното ежедневие. Идеята на Samsung е да дава и съвети за по-добър сън и подобряване на цялостните показатели. Функцията Heart Rate Alert пък незабавно изпраща съобщения за необичайно нисък или висок сърдечен ритъм в реално време. Така част от функциите, които сме свикнали да виждаме в умните часовници, се пренасят в едно значително по-малко и неангажиращо устройство.

Обявената му цена е 399 долара.

Galaxy Watch7

Galaxy Watch7. Снимка: Samsung Galaxy Watch7. Снимка: Samsung

Говорейки за часовници, едно от новите предложения на Samsung в този сегмент носи името Galaxy Watch7. Целта му е да мотивира потребителите да водят по-здравословен начин на живот и да са в по-добра физическа форма. Той поддържа над 100 тренировки и може да съставя програми, комбиниращи различни упражнения. Предвидена е и функция Race, която сравнява в реално време настоящи и минали резултати. Body Composition функцията пък дава по-ясна представа за физическата форма на потребителя.

И тук акцентът пада върху съня благодарение на усъвършенствания AI алгоритъм за анализ на съня. Функцията De Novo Sleep Apnea може да подскаже дали потребителят може да страда от сънна апнея и да го насочи към посещение при лекар. И в това устройство виждаме функция за наблюдение на сърдечния ритъм, както и известия за аномалии. Тук обаче се влиза в по-голяма дълбочина с функциите за ЕКГ мониторинг и Наблюдение на кръвното налягане. За първи път Galaxy Watch7 позволява на потребителите лесно и удобно да следят крайните продукти на напреднало гликиране (AGEs) директно от китката си с функцията „Индекс AGEs“.

Samsung е подобрила сензора BioActive, за да даде по-голяма точност на данните. Същевременно Galaxy Watch7 разполага с най-мощния чип в серията Galaxy Watch и за първи път е с 3nm процесор. Той ползва двучестотна GPS система за по-добро откриване на локацията.

Galaxy Watch7 се предлага в два размера - голям и малък. Големият Galaxy Watch7 идва в Зелено и Сребристо, а малкият Galaxy Watch7 – в Зелено и Бежово. Часовникът работи с операционната система Wear OS 5 – най-мощната версия на Wear OS досега.

По отношение на цените има няколко опции: Galaxy Watch7 44mm LTE за 779 лв, Galaxy Watch7 44mm BT за 679 лв, Galaxy Watch7 40mm LTE за 719 лв и Galaxy Watch7 40mm BT за 619 лв.

Galaxy Watch Ultra

Galaxy Watch Ultra. Снимка: Samsung Galaxy Watch Ultra. Снимка: Samsung

Портфолиото от часовници се увеличава и с едно още по-добро предложение – Galaxy Watch Ultra. Той има дизайн със заоблени ръбове и Dynamic Lug System за по-голям комфорт. Часовникът пристига с титанова рамка клас 4 и водоустойчивост 10ATM. Watch Ultra работи при по-голям диапазон от надморски височини – от 500 метра под морското равнище до 9000 метра надморска височина, което го прави подходящ за потребителите, харесващи повече спортните предизвикателства.

Часовникът също така предлага многостепенни тренировки за триатлон, но може да измерва и максималната мощност при колоездене само за 4 минути с FTP показателите, ползващи изкуствен интелект. Освен това устройството има подобрена персонализирана HR зона, за да могат потребителите сами да определят колко да са интензивни тренировките им.

Samsung е добавила бърз бутон, от който тренировките могат моментално да се пускат или контролират. Предвидена е и сигнална система за безопасност.

Galaxy Watch Ultra може да издържи до 100 часа работа в Режим на пестене на енергия и 48 часа в Режим на пестене на енергия при упражнения.

Galaxy Watch Ultra се предлага в размер 47 мм в Титаниево сиво, Титаниево бяло и Титаниево сребристо. Той също работи с Wear OS 5, а цената му е 1369 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 10.07.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още