IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирийският конфликт може да има ограничен ефект върху пазара на петрол

Потенциалните военни действия може да застрашат решението на Фед за финансовите стимули, посочва анализаторът Саймън Уордел

14:52 | 29.08.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сирийският конфликт може да има ограничен ефект върху пазара на петрол

Назряващата вероятност от военен конфликт в Сирия и опасенията за смущения в доставките на петрол от региона изпратиха цената на енергийната суровина на повече от две годишен максимум през тази седмица.

Стойността на "черното злато" на международните пазари навлезе рязко във възходящ тренд, след като държавният секретар на САЩ Джон Кери декларира във вторник увереността на Вашингтон, че сирийският режим е използвал химическо оръжие срещу цивилното население.

Въпреки това късно в сряда президентът на САЩ Барак Обама отбеляза в интервю за PBSNewshour, че все още не е взето окончателно решение за започване на военни действия в Близкия Изток.

Въпреки че производството на петрол в Сирия е спаднало до 39 000 барела на ден през първата половина на 2013 г. спрямо 350 000 барела на ден през март 2011 г., експерти отбелязат, че страната е от второстепенните производители на енергийната суровина. По думите им доставките могат да бъдат компенсирани както от увеличаване на производствения капацитет на рафинериите на съседните държави, така и от вътрешните запаси, които всяка страна притежава.

Повече за бъдещето на търгуваните на международните пазари енергийни суровини може да видите в интервюто на Bloomberg с анализатора от Global Insight Саймън Уордел!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 5
abdul
преди 10 години
Просто няма да се случат тези неща и мога да се хвана на бас с теб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
Perkor
преди 10 години
Дали?Протокът е много лесен за затваряне и много труден за отваряне, т.е. за гарантиране на сигурността му ... Даже и някакви амуджи с малко бомби биха се справили с затварянето, като потопят 2-3 танкера, останалите няма да смеят да минат, дори и с охрана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
abdul
преди 10 години
Когато иран затвори ормунския пролив, ще му го отворят с клизма...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Perkor
преди 10 години
Ограничен, ограничен, колко да е ограничен?Ако Иран затвори Ормунския пролив, е това ще ограничи доставките, другото няма да има значение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още