IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Societe Generale: Данъците правят Франция трудна за инвестиции

Инвестициите са важни за бъдещия ръст и трябва да са приоритет, смята изпълнителният директор Фредерик Удеа

10:18 | 31.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Societe Generale: Данъците правят Франция трудна за инвестиции

Франция е трудна държава за инвестиции заради големите данъци и социални разходи, които работодателите трябва да правят. Такова мнение изразява изпълнителният директор на Societe Generale Фредерик Удеа в интервю за Bloomberg.

“Като банка, ние сме компания като всяка друга. Плащаме социални осигуровки, освен обичайните социални разходи плащаме допълнителни социални осигуровки. Това прави Франция трудна страна за инвестиции. Би трябвало да се опитаме да намалим данъчното бреме върху корпорациите, за да ги направим по-конкурентни”, обяснява Удеа.

„Определено не можем повече да си позволим някои разходи, някои обществени схеми. И това не се отнася само за Франция, нека сме ясни - същото в много други европейски страни, включително и в Германия. Има нужда от повече конкурентност в Европа, от повече интеграция, от повече конвергенция на данъците и социалните системи“, категоричен е банкерът.

Според него най-важното за бъдещия ръст са инвестициите. Именно към привличането на инвестиции би трябвало да е насочена и политиката на правителството, посочва той.

Какви са перспективите пред икономическия ръст на Франция и как правителството би трябвало да облекчи работата на корпоративния сектор, вижте в интервюто на Фредерик Удеа за Bloomberg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още