IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барозу: Спад в темпото на реформи е основен риск за възстановяването в Европа

Аз съм реалист и знам, че от днес за утре няма да постигнем напълно интегрирана Европа, заявява президентът на ЕК

11:58 | 27.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Барозу: Спад в темпото на реформи е основен риск за възстановяването в Европа

Европа трябва да навигира между двете опасности – самодоволството и политическата нестабилност, ако иска да си гарантира икономмическо възстанвяване, заявява в интервю за Wall Street Journal президентът на ЕК Жозе Мануел Барозу.

Според него провалът при прокарването на национални и европейски реформи и липсата на постоянство в крехките страни-членки представляват най-голямата заплаха за възстановяването.

Рискът от самодоволство представлява опасността когато икономиката се подобрява правителствата да намалят темпото на реформи, и ние не трябва да подценяваме този риск, посочва Барозу.

„Още не сме излезли от кризата“, изтъква той. „Ситуацията още не е нормализирана. Затова се нуждаем от постоянство, от единомислие между най-важните политически сили, защото знаем от опит, че много от реформите отнемат време.“

Следващите 12 месеца се очакват да бъдат последните за Барозу на поста му. Европейските парламентарни избори идния май ще бъдат последвани от избор на нова Европейска комисия и нейния лидер. Имаше спекулации, че Барозу може да помисли и за трети мандат, но вчера той отново повтори, че 10 години са достатъчно.

Президентът на ЕК, който миналата година представи дългосрочен план за по-дълбока европейска интеграция, заяви, че ще представи идеите, както бе планирано, идната пролет.

„Типичният германски подход е стъпка по стъпка. Аз съм реалист и знам, че от днес за утре няма да постигнем напълно интегрирана Европа“, каза той.

Вижте във видеото какво обясни още президентът на ЕК специално за Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Предлагам, за да се види още по-ясно резултата от рИформите /симулирания в момента е много счетоводно омазан, а партийните заключения са неясни за стадото/ и за да са по -всеотдайни "гражданите" при последващите такива, е-ЦБ да раздаде по е-10к на индивид, за доказателственно онаглеждаване на постигнатото до тук!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още