IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Domino's Pizza с награда "Компания на годината"

Иновациите и излизането на нови пазари продължават да са сред целите на компанията

16:07 | 05.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската верига пицарии Domino's Pizza получи наградата „Компания на годината“ по време на церемонията по връчване на призовете Deals of the Year, съобщава Mlive.

Основаната от Том Монахан през 1960 г. фирма сега е смятана за един от най-добрите работодатели в региона. Във веригата за доставка на пици работят повече от 10 000 души по целия свят. През 2012 г. тя отчете нетна печалба от 112,4 млн. долара, след като през 2008 г. печалбата ѝ възлизаше на 54 млн. долара. 

Стойността на акциите на компанията показва стабилни печалби в продължение на три години.

По време на награждаването главният изпълнителен директор на компанията Патрик Дойл обеща Domino's Pizza да продължи да залага на иновациите и да развива бизнеса си по света.

След като създаде специалната си рецепта през 2009 г., компанията работѝ по серия допълнителни промени в менюто си. Междувременно увеличава приходите си и броя на заведенията си по света.

Непрекъснатите подобрения са ключът към нарастващите печалби през 53-годишната история на компанията, твърди Дойл. По думите му основната задача на всички служители е абсолютно всеки ден да търсят как да подобряват работата си.

През тази година Domino's Pizza представи новите си магазини, в които кухните са отворени, така че клиентите да виждат как точно се приготвя пицата.

Плановете на компанията са да продължи да разширява дейността си на чуждите пазари, като в момента е насочила вниманието си към Индия и някои страни в Африка. 

Още по темата вижте във видео материала на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още