IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът с бронирани коли в САЩ е в разцвета си

Цената за защита от най-ниско ниво струва 65 хиляди долара

14:53 | 11.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Бизнесът с бронирани коли в САЩ е в разцвета си

„Животът е ценен – пазете го“, това е мотото на Texas Armoring Corp (TAC), компания, която превръща автомобилът ви в напълно безопасна бронирана кола.

Компанията е основана в началото на 70-те години от Рон Кимбъл, баща на настоящия изпълнителен директор Трент Кимбъл. Преди това е работил за правителството на САЩ като специален агент в Латинска Америка. Именно там той е разбрал, че бронираните коли могат да спасят човешки живот.

Оттогава компанията е произвела хиляди бронирани коли за обикновени семейства, спортни звезди, чуждестранни правителства и различни държавни глави, повечето от които обаче отказват да бъдат назовани.

По-голямата част от бизнеса на TAC се състои в производството на механизми, които биха защитили пътниците в автомобилите, лимузините, инкасо-автомобилите и превозните средства на спецчастите.

Компанията предлага четири нива на защита и услугата е гъвкава – всеки може да поиска допълнителна защита.

Първото ниво например е направено така, че да предотврати поражения от Magnum 44 калибър, както и от огнестрелна пушка. Цената за обикновените джипове достига 65 хиляди долара, като допълнение към цената на колата. Най-високата защита за автомобил струва 195 хиляди долара,

Вижте подробности за този бизнес, който е в разцвета си, във видеото на Blomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още