IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите ще се върнат в Китай през втората половина на 2014 г.

Вниманието на инвеститорите ще остане фокусирано върху реформите в страната, както и скоростта с която те се прилагат, смята анализатор

10:45 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите ще се върнат в Китай през втората половина на 2014 г.

Ще се опита ли Китай да копира модела на Корея и да се ориентира към износ на продукти с по-висока добавена стойност?

"Подобен експеримент не е бил провеждан досега, особено когато говорим за страна с размерите на Китай. Но разбира се в Китай всичко е безпрецедентно", коментира  Марк Конин, бивш изпълнителен директор на Allianz Dresdner Asset Management, в коментар пред телевизия Bloomberg.

Вниманието на инвеститорите ще остане фокусирано върху реформите в страната, както и скоростта с която те се прилагат. Има доста несигурност около начина, по който реформите се прилагат, и ефектът, който това има върху компаниите на пазара, смята експертът.

Конин е малко по-скептичен за първата половина на годината. Той предвижда, че пазарът ще бъде донякъде плосък, докато прилагането на тези политики започне да придобива по-солидни очертания, докато инвеститорите свикнат с начина, по-който всичко това се отразява на пазара като цяло. Тогава те ще станат малко по-уверени и ще започнат да купуват акциите, които харесват.

„Станахме свидетели на нещо подобно миналата година, когато те си избраха някои сектори, където промените в политиката и реформите бяха по-непосредствени, така че IT секторът чувствително изпревари всички останали“, коментира анализаторът.

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още