IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи рейтинга на Qantas до неинвестиционен клас

Понижението отразява рязкото влошаване на дейността на компанията на вътрешния пазар, коментираха от кредитната агенция

09:34 | 09.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Moody's понижи рейтинга на Qantas до неинвестиционен клас

Втора от големите международни кредитни агенции понижи рейтинга на Qantas до неинвестиционен клас, след като авиокомпанията оповести очакванията си да отчете загуба за първата половина на финансовата година.

Moody's смъкна оценката си за Qantas от Baa3 до Ba2 с негативна перспектива. Очакванията са, че рейтингът може да бъде понижен още веднъж в рамките на следващите месеци, пише ABC News.

През миналия месец S&P понижи рейтинга си за австралийския авиопревозвач до BB+, което също е неинвестиционен клас.

В официално изявление главният вицепрезидент на Moody's Иън Люис уточни, че понижението отразява рязкото влошаване на дейността на компанията на вътрешния пазар, която доскоро поддържаше относително стабилна оценката за дружеството.

"В резултат на това, ние очакваме тези условия да изострят допълнително вече високия финансов ливъридж", посочи Люис.

Въпреки разочарованието от Qantas заявиха, че не са изненадани от новината. Главният финансов директор Гарет Евънс заяви, че авиокомпанията ще ускори програмата си за съкращаване на разходите, която цели подобряване на финансовото състояние.

"В допълнение към намаляването на разходите, ще реализираме значителни съкращения на планираните капиталови разходи. Това ще бъде от решаващо значение, за да се гарантира завръщането към положителен свободен паричен поток през финансовата ни 2015 г. и след това", отбеляза Eвънс.

Повече за Qantas и други корпоративни новини може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още