Традиционно българинът консумира червени вина, просто защото те са много по-добри от произведените в страната бели вина. В миналото бялото вино не е било част от традициите у нас, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria издателят и мениджърът на DiVino.bg Емил Коралов.
Климатът в България е по-подходящ за червени вина, но напоследък и бели излизат напред в класациите, отчете той. По думите му в последните години се наблюдава изравняване при консумацията на двата вида вино, но засилването при бялото се дължи основно на внос, и то на Совиньон блан от Нова Зеландия.
Производството на вино е труден бизнес, има фалирали винарни и такива, които постоянно си сменят собствеността, посочи той.
По думите му около 500 до 700 български вина излизат на пазара всяка година.


Оперираха Здравко от "Ритон"
Изтеглиха жребия за световното по футбол през 2026 г. Вижте всички групи
Спасители във Варна извадиха немска овчарка от 25-метров кладенец
Проблемите с водата в Аврен продължават
През 2024 г. България e сред най-засегнатите държави в ЕС от горски пожари
Cambricon ускорява работа по AI в Китай и разчита на подкрепа
Защо противоборството между Китай и Япония расте
Парвулеску за целите на срещата Путин-Моди
Какво представлява T-Dome системата на Тайван и може ли да парира китайски атаки
Панета: Трябва да се види подготовката за операцията на 2 септември
Как влияят на мощността диаметърът на цилиндрите и ходът на буталата
Бизнесмен организира погребение за късметлийската си кола
Уникална Toyota Mega Cruiser от 1996 година отива на търг
Tesla намали цената на Model 3 в Европа
Рембранд, Вермеер или Ван Гог – изберете сами
Възраждането на военните кораби в Европа води до завръщане на британските корабостроители
Южна Корея започва първата си програма за ракети „въздух-въздух“
Любимата TikTok звезда на Италия: 84-годишна баба призовава инфлуенсърите да работят
Вдовецът на Тина Търнър си има нова приятелка, влюбен е в 60-годишна американка