IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България изнася минерална вода за Обединените арабски емирства

Страната ни може да се възползва от факта, че тук се добива качествена вода на приемлива цена, каза Димитър Стойков

10:39 | 20.08.21 г. 1
България изнася минерална вода за Обединените арабски емирства

България е богата на минерални и изворни води, а бутилиращите компании се насочват към износ в страни с недостиг на питейна вода, породен от климатичните промени. Ние вече изнасяме за Румъния и Украйна, а преди няколко седмици сключихме първия си договор за износ на вода в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това съобщи пред Bloomberg TV Bulgaria  Димитър Стойков, собственик на предприятието за бутилирана вода „Рилана“.

В предишни години български фирми проучваха външните пазари, но се отказваха заради ниската цена на водата и транспортните разходи, което обезмисляше експорта, добави той. 

„При настоящата ситуация обаче България може да се възползва от факта, че тук се добива качествена вода на приемлива цена", каза гостът.

Димитър Стойков гостува в предаването по повод поредната знакова сделка за българския сектор на минерални и трапезни води. „Куадрант Бевъриджис", официалният производител и разпространител на продуктите на PepsiCo вБългария, поема дистрибуцията на изворна вода „Рилана" с лицензионен договор за срок от 3 години. Българската компания запазва добива и бутилиране. След изтичане на трите години обаче се очаква да се водят и преговори за допълнително сътрудничество, което може да включва частично или пълно придобиване на бутилиращото предприятие и марката „Рилана"

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mechkata
преди 2 години
Естествено...в ОАЕ бутилка литър е 6 долара и нагоре...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още