IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се управлява семеен бизнес?

Всяка компания трябва да има изграден процес, с който да не е толкова зависима от собственика и основателя си, твърди Калоян Кирилов

09:31 | 13.04.22 г.
Как се управлява семеен бизнес?

Една от най-важните стъпки, за да осигурите бъдещето на компанията си, е да имате борд на директорите. Бордът надзирава компанията и може да избегне проблемите от загубата на комуникация между поколенията в една семейна компания, каза предприемачът Калоян Кирилов в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Всяка компания трябва да има изграден процес, с който да не е толкова зависима от собственика и основателя си, смята Кирилов. 

"Трябва да се започне процес от изграждането на корпоративната структура на компанията, за да може тя да не бъде зависима от собственика. Това е много важно от гледна точка не само на наследяването на бизнеса", каза гостът.
Желанието на всеки един родител е да остави бизнеса, който е изградил, на децата си, но голяма грешка, която правят хората, е да принуждават децата си - директно или не - да вървят по техните стъпки, каза Кирилов.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още