Една от най-важните стъпки, за да осигурите бъдещето на компанията си, е да имате борд на директорите. Бордът надзирава компанията и може да избегне проблемите от загубата на комуникация между поколенията в една семейна компания, каза предприемачът Калоян Кирилов в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.
Всяка компания трябва да има изграден процес, с който да не е толкова зависима от собственика и основателя си, смята Кирилов.
"Трябва да се започне процес от изграждането на корпоративната структура на компанията, за да може тя да не бъде зависима от собственика. Това е много важно от гледна точка не само на наследяването на бизнеса", каза гостът.
Желанието на всеки един родител е да остави бизнеса, който е изградил, на децата си, но голяма грешка, която правят хората, е да принуждават децата си - директно или не - да вървят по техните стъпки, каза Кирилов.
Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Къде са най-опасните пътни отсечки във Варна
Унгарската МОЛ иска да купи чуждестранните активи на "Лукойл"
Защо плащаме скъпо за храна с неясен произход?
Освен че няма риба, намаляват и рибарите
Наша съседка е най-доброто място за пенсиониране
Дьоре от Hensold: Очаквам стоманено десетилетие
Мозъчни интерфейси и метавселени – докъде стига бъдещето на игрите?
Hensold: Пазарите са водени от настроението
Hensold очаква до 10-15г военните разходи да продължат
Hensold подкрепя някои доставчици на автопроизводителите в Германия
Китайски електромобил се разцепи при странна катастрофа
Един от най-добрите двигатели на Audi навърши половин век
Pininfarina възроди първото поколение на Honda NSX
Японски компании съдят администрацията на Тръмп заради митата
Bosch и Maserati ще спасяват ДВГ с водород
Османската династия ще съди турчин, живеещ в САЩ, представящ се за османски принц
3 зодии с шанс за изненадващи парични постъпления около пълнолунието на 4 декември
Аманда Сейфрид на 40 - актрисата блесна до Сидни Суини на червения килим
Суперхрани, които са бюджетни
Тайланд разреши алкохола от 14 до 17 часа