IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До месец ще е готова обновената енергийна стратегия

Либерализацията на пазара ще доведе до намаляването на цената на тока, убедена е вицепремиерът Даниела Бобева

15:26 | 08.10.13 г.
До месец ще е готова обновената енергийна стратегия

България се нуждае от балансирана и дългосрочна стратегия за развитие на енергетикат, коментира вицепремиерът Даниела Бобева при откриването на Четвъртата регионална конференция „Енергийно развитие и интеграция на регионалните енергийни пазари“.

Такава стратегия вече се готви и до месец ще бъде готова, допълни още тя, цитирана от БТА.

По думите на Бобева тежкото състояние на енергетиката се дължи на серия от политически грешки и недостатъчно добре направени сметки. В първите си дни кабинетът на Пламен Орешарски е трябвало да направи редица промени, които на този етап са успели да „потушат пожара“, смята още вицепремиерът.

В момента се преглеждат и дългосрочните договори в енергетиката. До разваляне обаче може да се стигне само при установени нарушения, „но просто защото не ни харесва един договор, да го ревизираме, е несериозно“, обясни още Бобева.

В прикаченото видео можете да видите коментара на вицепремиера Даниела Бобева за либерализацията на енергийния пазар, направен по време на енергийния форум

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още