IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След американските тайни служби на фокус са руските

Експерти по работата на разузнаването изразяват опасения, че Европа може да бъде изложена на риск и от активизиране на руския шпионаж

20:31 | 27.10.13 г.
След американските тайни служби на фокус са руските

Скандалът с подслушванията на американските тайни служби предизвика широк отзвук в последните няколко месеца и определено се оказа тест за дипломатическите отношения между Вашингтон и неговите съюзници, включително Париж и Берлин.

Експерти по работата на разузнаването обаче изразяват опасения, че Европа може да бъде изложена на риск и от активизиране на руския шпионаж.

Руските разузнавателни служби са засилили дейността си при управлението на Владимир Путин до ниво, значително по-високо от това по време на Студената война, твърдят експерти и дипломати, цитирани от френския всекидневник "Фигаро".

Според тях руското разузнаване е особено активно в бившите съветски републики, особено тези, които са отправили поглед към Европейския съюз и НАТО.

Подробностите вижте в репортажа на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още