IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформата на Москов е обречена на провал, твърди бивш здравен министър

Пръстовият идентификатор в болниците няма да подобри с нищо качеството на здравното обслужване, смята проф. Радослав Гайдарски

11:21 | 02.03.16 г.
Реформата на Москов е обречена на провал, твърди бивш здравен министър

Опитите на настоящия здравен министър за здравна реформа са обречени на провал.  Това коментира в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR бившият здравен министър от Тройната коалиция проф. Радослав Гайдарски.

Според Гайдарски Петър Москов „се хваща за всяка една идея, която някой я подхвърли, и веднага иска да я въведе в практиката, но няма нужния опит".

По думите му въвеждането на пръстов идентификатор в болниците е насочено срещу лекарите и сестрите и няма да подобри с нищо качеството на здравното обслужване. „Пациентът си чукне пръста, след това си отива, след три дни пак ще дойде и пак ще си го чукне – и какво от това. Просто логика няма", каза Радослав Гайдарски.

Според него идеята на Петър Москов за данък „вредни храни” също е претърпяла фиаско, защото вместо облагането с данъци е трябвало направо да се затварят фабриките, които произвеждат подобни храни.

Гайдарски каза оче, че спешните екипи у нас са малко и лошо платени и именно затова напускат системата и отиват на Запад, където са добре оценени и добре заплатени.  „Спешната помощ в България страда отдавна, тя не е организирана така, както би следвало да бъде”, каза той.

Още от разговора вижте в Bulgaria ON AIR


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още