IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебният кабинет продължава с промените в ръководството на Пристанище Бургас

Иван Капитанов сменя Аргир Бояджиев в Съвета на директорите

11:24 | 07.10.14 г.
Служебният кабинет продължава с промените в ръководството на Пристанище Бургас

Аргир Бояджиев е освободен като изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, съобщи БНР.

Министърът на транспорта е назначил като нов член на съвета Иван Капитанов. "Причината за смяната ми са изборните резултати", коментира пред Радио Бургас Аргир Бояджиев. Той добави, че това е петото му уволнение по политически причини.

Предстои Съветът на директорите да избере изпълнителен директор на дружеството, информират от транспортното министерство.

Иван Капитанов е завършил „Икономика и управление на индустрията“ в УНСС и има дългогодишен опит в държавната администрация. От 2002 г. до 2011 г. работи като експерт в дирекция „Финанси на реалния сектор” в Министерство на финансите, а след това е и заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.

Към момента промяната не е отразена в Търговския регистър.

През август служители на пристанището протестираха, защото служебният министър на транспорта Николина Ангелкова реши да върне като директор на пристанището Диян Димов, който беше на същата длъжност от 2010 година до юли 2013 г.

От Министерството на транспорта обясниха при назначението, че при неговото управление до средата на 2013 г. дружеството реализира печалба от 5 млн. лв., а преди това е било на загуба.

Mинистърът на транспорта упражнява правата на собственост на държавата в 22 търговски дружества и държавни предприятия.

Припомняме, че Николина Ангелкова направи промени и в Агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“, в Управителния съвет на „Пристанищна инфраструктура“, в ДП „Ръководство на въздушното движение“ (РВД), БДЖ и Летище София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още