IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

205 млн. лв. са инвестирани в екопроекти в област Варна

В Аксаково приключи проект за подобряване на градската инфраструктура за питейни и отпадъчни води

14:16 | 11.05.15 г.
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

В област Варна са инвестирани 205 млн. лв. в проекти по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.", съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, цитирана от пресцентъра на ведомството.

Министерството на околната среда ще продължи да инвестира в Черноморския район с надграждане и през новия програмен период, каза още тя.

Василева участва в церемония по приключването на проект „Подобряване на градската инфраструктура за питейни и отпадъчни води в град Аксаково“. Проектът е финансиран по оперативната програма и е с общ бюджет над 13,48 млн. лв.

По проекта са изпълнени инфраструктурни мерки за подобряване на водоснабдителната и канализационна системи на град Аксаково. Проектът ще обслужва 8000 жители.

С реализацията му ще се подобри и доразвие екологичната инфраструктура в града и ще се увеличи броят на населението, чиито отпадъчни води напълно се третират.

„С изпълнението на проекта опасността от замърсяване  на почвите и водите вече е елиминирана 100%. Проектът дава възможност и за драстично намаляване на загубите на вода“, отбеляза министър Василева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още