IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: При инвеститорски интерес ще се правят нови голф комплекси*

Индия е в плановете на министерството за перспективен туристически пазар, заяви министърът на туризма

12:41 | 01.09.15 г. 7
Ангелкова: При инвеститорски интерес ще се правят нови голф комплекси*

Голф туризмът е един от приоритетите на Министерство на туризма. Това заяви на пресконференция в Lighthouse Golf & Spa Resort в Балчик министър Николина Ангелкова преди откриването на турнир, съобщи „Фокус“.

За да бъде конкурентоспособен туристическият сектор у нас, ще бъдат подготвени основите за изграждане на нови голф комплекси в България при проявен инвеститорски интерес, е заявила тя. За вече създадените голф игрища министерството ще подпомага тяхното рекламиране и популяризиране. 

Разработена е инвестиционна карта за административна подкрепа от страна на Министерство на туризма на инвеститорите в този сектор, за да бъдат те улеснени, посочи Ангелкова.

Тя допълни, че министерството ще продължи да работи за превръщането на страната ни в целогодишна туристическа дестинация с фокус върху гурме, вино и голф туризма.

По повод днешния турнир „Среща на шампионите” с участието на индийския професионален играч Шиф Капур Ангелкова коментира, че това лято Приморска Добруджа е посетена от големи кинозвезди на Боливуд, а сега и на световния голф.

Индия е в плановете на министерството за перспективен туристически пазар и в следващите 5 години България постепенно ще стъпи и на него, смята министърът.

На същото събитие посланикът на Индия в София Раджеш Кумар Сачдева пожела България да вземе своя дял от огромния туристически пазар в неговата страна, предаде БТА.

Всяка година около 20 млн. индийски граждани пътуват в чужбина, като се очаква към 2020-а индийските туристи да нараснат до 50 млн. души. Надявам се България също да вземе своя дял от този пазар, заяви дипломатът. По думите му индийският туристически пазар е най-бързо развиващият се.

Посланикът посочи, че с откриването на българо-индийския голф турнир със специалното участие на Шив Капур, който ще промотира България като голф дестинация, се открива нова страница в двустранните взаимоотношения. По думите му той е забелязал само една слабост - че голфърите все още не знаят каква чудесна страна е България.

Близо 40 голфъри от Европа и Азия се включват в българо-индийския голф турнир.

*Новината е актуализирана в 14.07 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 1
Pronto
преди 8 години
Да, разбрах я. Но както сега всеки, който може да си позволи почивка, е тръгнал към Гърция, така е по-вероятно да има бум на български туристи в Индия отколкото обратното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 8
Kaloyandimitrova
преди 8 години
Финансови заеми между отделни за вашите проекти Бих искал да донесе на вашето внимание, които могат да ви специален заем от:10000 до ? 10.000.000 възстановява според размера на кредита (да обсъдят) година 5 % лихва. Имам предвид, където излива моя надбавки на мисията и моята заплата в частност. Искам да кажа въртя по посочената сметка.Вие трябва да направи заем, забележете областите, в които могат да ви помогнат:1 - финанси2 - недвижими имоти кредити3 - кредити 4 - кола заем5 - дълг консолидация6 - кредитна линия7 - втори ипотеки8 - кредит на обратно изкупуване9 - лични заемиСте включен забранени банка и не е нужно благоволението на банките, или по-добре да имате проект и нужда за финансиране, лош кредитен запис или нужда от пари да плащат сметки, фонд да инвестира в компании.След това, ако имате нужда от заем, не се колебайте да се свържете с мен да научите повече за моите условия.Моят имейл адрес:Kaloyandimitrova***outlook.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 8
Kaloyandimitrova
преди 8 години
Искане за кредит онлайнНие сме специализирани в областта на финансиране, инвестиции и заеми между физически лица, ние предлагаме нашите услуги на всички лица, с добър характер и особено в състояние да изпълни своите ангажименти. Имаме говорил във всички долупосочени области на финансиране:ГОТОВИ: Персонал, изграждане и ремонт, търговски, студент, ***, други / Разни, бизнес, селско стопанство, информационни технологии, интелектуална собственост, услуги компания, промишлени, художници, мода, медицински, медии, ипотечни, недвижими имоти.За допълнителна информация свържете се с нас.Kaloyandimitrova***Outlook.comМоите почитания
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 0
ert
преди 8 години
Не бе, тая мисли че ще докара тук туристи от Индия, не че ние ще ходим натам. Интересно защо го мисли и по каква причина индийци ще идват тук на море или планина, като при тях е много по-добре и на море и на планина. А и както каза дори Ганг е по-чист от нашето черномори. Може би за да си пробват имунитета?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Пред Гоуфо сичкьи са бавни! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Pronto
преди 8 години
И аз тъй си мисля за Индия. До 5 години ще стъпя и там. Искам да видя Тадж Махал и да се опъна на плажа на някой остров в Индийско море. Дори и самата река Ганг няма как да е по-*** от плажа в Несебър /да кажем/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още