IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция - средиземноморският пазар с най-голям потенциал в голф туризма

Амбициите на страната са да разшири пазарния си дял в сектора

09:10 | 29.04.15 г.
Турция - средиземноморският пазар с най-голям потенциал в голф туризма

Турция в момента предлага едни от най-добрите възможности за инвестиции в голф туризма в Европа  благодарение на амбициите на страната да засили присъствието си на пазара, пише онлайн изданието property-magazine.eu, като цитира консултантската компания Spot Blue International.

Според доклад, подготвен съвместно с консултантската компания KPMG, интегрираните голф проекти в Турция имат изключително силен потенциал в краткосрочен и дългосрочен план в района на Средиземноморието.

В Испания, Португалия, Италия и Франция предлагането вече е доста голямо. Същевременно заради амбициите си Турция сравнително бързо наваксва разликата и вече достига дял от 7% от предлагането в Средиземноморския регион.

Страната е и първенец по брой на голф комплексите, интегрирани с крайбрежието.

По-голямата част от голф комплексите в Турция предлагат само хотелско настаняване. По-малко са разпространени частните голф клубове.

В опит да разширят голф туризма, Агенцията за развитие на Средиземноморска Турция и Turkish Airlines през миналата година стартираха съвместна инициатива за привличане на френски голфъри в Анталия, където се намира и своеобразният голф хъб на страната – Белек. Надеждата е, че страната може да спечели немалък дял от около 1 млн. французи, запалени по голфа, които пътуват до Мароко и Тунис, за да играят.

Очакванията са, че при интерес от страна на голф играчите ще има и индиректен стимул на пазара на ваканционни имоти и разработването на повече проекти за къщи и апартаменти около голф игрищата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още