IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойчо Попов: Investor.bg показа, че правилата могат да се спазват

Бизнесът, икономиката и пазарите имат нужда от обективни рупори, които да помагат и на обществото да приема информирано проблемите, смята гл. редактор на сайта

10:00 | 24.03.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. <em>Снимка: Инвестор.БГ АД</em></p>

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Инвестор.БГ АД

15 години...

За онлайн издание, при това тясно специализирано, празнуването на подобен юбилей всъщност е сериозна стъпка по пътя към успеха. Това е и едно признание от верните читатели. Защото бързината, точността и обективността са важни за всяка медия, но процесът на утвърждаване сред читателската аудитория, който се гради на базата на безпристрастността, достоверността и актуалността, е дълъг и отговорен.

Няма да крием самочувствието си, че за тези над 15 години Investor.bg се прeвърна в медия на активни и мислещи хора и на хора, които вземат важните решения в държавата. Сигурни сме, че деловите читатели изпитват остра нужда от качествена бизнес информация – поднесена с акцент към пазарите, анализите и задълбочените проучвания.

Но, от друга страна, честването на тази годишнина е повод не само за самочувствие, но и за равносметка, защото авторитет и влияние се градят трудно – в продължение на години, но могат да се загубят за минути. Не крием – през годините бяхме изправяни пред трудности, вероятно сме вземали и погрешни решения. Но винаги сме били достатъчно смели, за да признаем грешките си. И да се извиним.

Investor.bg запази своята обективност и отношението си към читателите във време със сериозни предизвикателства пред медиите. Това са времена, в които трудно се прави онлайн медия обективно, но за тези 15 години Investor.bg показа, че може да има стандарт в медиите и че правилата могат да се спазват. Вярваме, че бизнесът, икономиката и пазарите имат нужда от честни и обективни рупори, които да помагат и на обществото да приема информирано проблемите, пред които всички сме изправени. 

В трудните пазарни условия една медия оцелява само в случай, че е aдекватна на времето и очакванията на своите читатели. Силно се надяваме задълбочените анализи, които аудиторията ни всекидневно открива в сайта, да имат принос за развитието на българското общество.

Онова, което можем да обещаем в момента, е да бъдем и занапред пристрастни към обективността и да сме верни на принципите на балансираната журналистика. Да поднасяме информацията задълбочено, бързо и безпристрастно и винаги да търсим и положителните новини. 

Ще се радваме, ако Investor.bg продължи да бъде част от всекидневния Ви достъп до всичко, свързано със света на икономиката, икономическата политика, бизнеса и финансите и обещаваме, че през следващите дни и години сайтът ще продължи да бъде надежден източник на бърза и коректна информация за случващото се в сферата на пазарите както у нас, така и в чужбина.

Вие, нашите читатели, сте най-ценният актив в „баланса“ ни, заедно с екипа, който стои зад сайта.

Обещаваме Ви нови проекти и изненади. Няма да Ви подведем и Ви благодарим!

С уважение,
Бойчо Попов

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Само ти ли си от клакьорите...де са тия от задния двор ...маранди и ко ...дето ядат хляб от тука , неблагодарници Бойчооо...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Спящият бик
преди 8 години
Вече поздравих Инвестора под друг материал, защото чета от по-новите назад... Но какво става тук - главният редактор лично ви пише рано сутринта и едва ли не ви се обяснява в любов, а нито един отзвук? Малко мръсничко се получава и изводът който се налага е, че количеството във форума не е признак и за качество. Много хибридки се навъдиха, на които не им пука въобще за сайта, даже напротив! Щом не се обаждат, това също е признание - сигурно скърцат със зъби от завист. Но да не забравят, че и нещастните им рублички нямаше да ги има, ако я нямаше толерантността на медията и стремежа и да бъде обективна, отразявайки цялата лудница от мнения!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още