IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Celsius върна заеми на стойност 113 млн. долара

В понеделник компанията е върнала USDC стейбълкойни за около 78,1 млн. долара и стейбълкойни DAI за 35 млн. долара

11:04 | 12.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Криптокредиторът Celsius Network продължава да връща заеми на фона на проблемите си с обявяването на несъстоятелност, съобщава Bloomberg.

В понеделник компанията е върнала USDC стейбълкойни за около 78,1 млн. долара на платформата Aave, показват данни на тракера Etherscan. Също така е върнала и стейбълкойни DAI за 35 млн. долара на платформата Compound.

След разрастването на разпродажбите в криптосектора Celsius обяви, че спира тегленията през юни и започна да изплаща дългове, за да освободи обезпечения, разположени в приложения за децентрализирани финанси. Други криптофирми като Voyager Digital Ltd. и Three Arrows Capital наскоро подадоха документи за фалит.

От 1 юли от дигиталните портфейли на Celsius са върнали дълг на стойност над 300 млн. към различни платформи, показват данни на Nansen и Etherscan.

Celsius все още има висящ дълг в размер на 120 млн. долара към Aave и Compound според тракера Zapper. На тези платформи за децентрализирано кредитиране обезпеченията се ликвидират автоматично при определени обстоятелства, ако дълговете не бъдат изплатени.

Източниците на средствата, с които са платени задълженията, не са ясни. Компанията не е отговорила на запитване за коментар.

Проблемният кредитор даде ограничени насоки, откакто спря тегленията от платформата си на 12 юни. На 30 същия месец компанията съобщи, че разглежда различни варианти, включително „стратегически трансакции, както и реструктуриране на нашите задължения“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още