IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът предупреди посланиците на ЕС за предстоящи смени на министри

17:11 | 09.07.03 г.
Автор - снимка
Създател
Премиерът предупреди посланиците на ЕС за предстоящи смени на министри
Премиерът Симеон Сакскобургготски съобщи на посланиците на страните-членки на Европейския съюз и на НАТО, акредитирани у нас за извършените промени в ръководството на парламентарната група на НДСВ и ги информира, че предстоят промени в кабинета. Това стана по време на официалния обяд, даден от министър-председателя за дипломатите на страните от ЕС и Северноатлантическия алианс, съобщи пресслужбата на правителството.

Премиерът заяви, че приоритети до края на мандата на правителството остават реформата в съдебната система и промените в Конституцията, които ще доведат до пълното въвеждане на европейските норми в българското законодателство.

В своето експозе премиерът обяви, че за правителството и управляващото мнозинство членството в ЕС не е самоцел, а един от начините за подобряване благосъстоянието на нашите сънародници, подчерта министър-председателят.

Министър-председателят Симеон Сакскобургготски акцентира върху новата философия в социалната политика - създаването на работни места вместо търсенето на средства за увеличаване на социалните помощи, и изтъкна, че е една от причините за намаляването на безработицата с около 5 процента.

Министър-председателят предложи на дипломатите бъдещите проекти от двустранното сътрудничество да бъдат планирани в синхрон с оглед общите дългосрочни цели. Той изрази увереност, че до края на мандата ще бъдат подписани още двустранни споразумения за наемане на работа, като по този начин ще бъде ограничена нелегалната трудова миграция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още