IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ти Би Ай-БАК - Недвижима собственост започва строителство на офис сграда

13:00 | 09.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Ти Би Ай-БАК - Недвижима собственост започва строителство на офис сграда
Така ще изглежда офис-сградата на ул. Антим I

"Ти Би Ай - БАК - Недвижима собственост АДСИЦ започва изграждането на офис сграда върху парцела си на ул. Антим I № 14 (между бул. Тодор Александров и площад Възраждане), съобщиха от дружеството за Investor.bg.

По проект сградата е със застроена площ от 179 кв. м, като ще има и допълваща застройка от 24 кв. м. Общата площ на подземното, надземното и допълващото застрояване е 2 630 кв. м с 40 места за паркиране на автомобили.

Строителните работи са започнали на 16.11.2004 г., в съответствие с разрешение за строеж № 904 от 5.11.2004 г., издадено от Дирекция „Архитектура и Градоустройство” към Столична голяма община, се казва в съобщение до медиите. Като начало е била разрушена съществуващата в парцела стара сграда, след което ще започват изкопни и укрепителни работи. Строителният график предвижда въвеждане на новата сграда в експлоатация в началото на 2006 г.

На приземния етаж ще бъде разположен главният вход на офис-центърът с място за рецепция и охрана, многофункционална зала, малък бюфет с място за срещи и разговори. Сградата ще бъде достъпна за хора с увреждания, които ще разполагат и със специализиран санитарен възел. На всеки от осемте етажа над партера се разполага по един самостоятелен офис със свободно планиране, даващо възможност за промени в разпределението по време на експлоатацията на сградата.

Парцелът на ул. Антим I № 14 е с площ 507 кв. м. и е придобит в началото на 2004 г. срещу 200 хил. евро.

В началото на ноември Ти Би Ай - БАК - Недвижима собственост АДСИЦ оповести информация, че е закупил недвижим имот от 1 336 кв.м. на стойност 227 178 лв., намиращ се в района между с. Влас, община Несебър, и курортен комплекс Слънчев бряг.

През юли Ти Би АЙ - БАК Недвижима собственост АДСИЦ увеличи капитала си с 586 400 лв. до 1 236 400 лв. Към 30 септември дружеството има 779 хил. лв. парични средства. След покупката на парцела при св. Влас в Ти Би АЙ - БАК Недвижима собственост са останали около 550 хил. лв., които вероятно ще бъдат използвани за изграждането на офис сградата.

В момента акциите на Ти Би Ай - БАК - Недвижима собственост АДСИЦ се търсят по 1,45 лв. за брой, а сделките се сключват при цена 1,5 лв. за брой.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още